2017-10-04

„Alternatyva Vokietijai“ bendrapirmininko Aleksandro Gaulando interviu laikraščiui „Komsomolskaja pravda“


Аleksandrai, kodėl Aleksandros Merkel blokas sulaukė blogiausių rezultatų istorijoje? Kaip ir socialdemokratai?
Nes vieni ir kiti nepajėgia susidoroti su svarbiausiais tautai iškilusiais klausimais ir nepaiso paprasto žmogaus nuomonės.


O kas sąlygojo jūsų sėkmę? Jeigu ne problema su pabėgėliais mes jūsų nepamatytume?
Žinoma, neteisinga pabėgėlių politika – viena iš mūsų partijos sėkmės priežasčių, bet ir be šio faktorio valdančioji partija padarė tiek klaidų pastaraisiais metais, kad mes bet kokiu atveju pasiektume panašaus rezultato.

Kaip reaguojate į neonacistų etiketę?
Ši etiketė palaipsniui nusidėvi. Žmonės tuo netiki, taip kad tai anksčiau ar vėliau vis vien šios asociacijos pasibaigs.
Kas priklauso jūsų partijai ir kas jus palaiko Vokietijoje? Tai tiesa, kad pas jus daug šalininkų tarp rusakalbių vokiečių? Mūsų partijos šalininkai ir nariai – tai paprasti piliečiai iš visų visuomenės sluoksnių. Ir iš tiesų miestuose, kur daug rusiškų vokiečių, „Alternatyva Vokietijai“ ypač stipri.

Kodėl tuojau po pergalės pas jus jau garsus skandalas? Kodėl išeina Frauke Petri? Kas taps nauju partijos lyderiu?
Šį klausimą jums geriau užduoti Frauke Petri!

Po pirmųjų rinkimų rezultatų paskelbimo jūs pažadėjote pradėti Angelos Merkel medžioklę. Kaip medžiosite?
Mes Bundestage svarstysime ponios Merkel teisės pažeidimus, ir mes pasiūlysime alternatyvą Merkel vyriausybės klaidoms, padarytoms per paskutinius keturis-penkis metus.

Ar jūs turėsite galimybę įtakoti į ką nors prieš valdančią koaliciją? Iš ko ji galiausiai bus suformuota ir kiek ji bus tvirta?
Mes jau veikiame į situaciją tuo, kad ir Merkel blokas ir Laisvoji demokratų partija perėmė iš mūsų pozicijas. Koaliciją, tikėtina, sudarys CDU/CSU, Žalieji ir Laisvoji demokratų partija. Ši koalicija bus palyginus įtempta, nes žinoma, žalieji ir Merkel partiečiai laikosi visiškai priešingų pozicijų ir siekia skirtingų tikslų.

Anksčiau jūs vadinote Krymą istoriškai rusiška teritorija, o antirusiškas sankcijas – klaidingomis. Ar jūs žengsite kokius tai žingsnius šia kryptimi?
Mes tikimės, kad Laisvoji demokratų partija, kuri užima panašią poziciją dėl Krymo, o taip pat Kairieji, prieis prie bendros opozicinės strategijos, nukreiptos prieš antirusiškas sankcijas.

Šaltinis:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą