2018-01-06

Kaip Vokietijos visuomeninė televizija minkština žiūrovų smegenis: propagandinė antiutopija - filmas „Prasiveržimas į nežinomybę“


„Niekas taip džiaugsmingai nesutiko pabėgėlių, kaip vokiečiai.“ - portale wPolytice rašo Aleksandra Rybinska. „Bet tai buvo daugiau nei prieš dvejus metus. Sveikinimo renginiai senai pasibaigė, plakatai su džiaugsmingais užrašais „sveiki atvykę“ anglų ir arabų kalbomis pradingo iš miestų gatvių. Dauguma svečių liko, o mėnuo po mėnesio nauji prisijungia prie jų, sukeldami nusikaltimus ir dideles socialines išlaidas. Daugelis vokiečių, įskaitant tuos, kurie anksčiau pasveikino atvykėlius, rimtai pabudo iš sunkių pagirių ir kvestionuoja kanclerės Angela Merkel sprendimą. O juk taip neturi būti.“ - rašo Rybinska.



Kad nesupratingiems Vokietijos piliečiams nekiltų abejonių, kas yra moraliai teisus, Vokietijos visuomeninė televizija ARD sukūrė propagandinį filmą „Prasiveržimas į nežinomybę“, skirtą kvailinti visuomenę.

Filmo presrelize sakoma, kad televizijos filmas "Išvykimo į nežinomybę" (WDR / ARD Degeto) bus teminio vakaro „Pabėgimas iš Europos“ dalis, o po filmo bus jo aptarimas.

Filmo veiksmas vyksta netolimoje ateityje. Europoje chaosas. Daugumoje valstybių valdžią užgrobė dešinieji. Vokietija, kažkada stabili demokratija, virto į totalitarinę valstybę, persekiojančia musulmonus, homoseksualistus ir „visus kitaminčius“. Žiūrovas turi suprasti: jeigu balsuosite už AfD, taip atrodys jūsų gyvenimas. Ketvirtas reichas, chaosas ir teroras.

Pagrindinis herojus – advokatas, persekiojamųjų gynėjas, jis bėga, nes jam gresia kalėjimas, jis bėga su žmona ir vaikais į Pietų Afrikos Respubliką, kur stabili ekonominė ir politinė padėtis. Jie viliasi dosnumu ir humanizmu tenykščių Merkel analogų. Pakeliui kontrabandininkai susprogdina pabėgėlius ir jie prie Namibijos kranų plaukia mažyčiais laiveliais. Čia šeima pameta vieną vaiką, po to registruojasi kaip pabėgėliai, nežinodami, kad jiems gresia deportacija.


Rybinskos žodžiais, koncepcija paprasta, kaip statybų betonas: vokiečių padarymas pabėgėliais turi sukelti pas vokiečius palankumą pabėgėliams, kurie kiekvieną dieną būriais atplaukia į Europą.

Tai gali būti bet kas, tai gali būti tu. Todėl neatsisakyk priimti nekviestus svečius. Dviem žodžiais: netikėk tautininkais, nes jie kėsinasi į tavo laisvę ir apkabink draugiškai visus pabėgėlius.

Idėja tokia paprasta, kad turėtų būti suprasta net kvailiausio žiūrovo. Bet pasirodo, ARD taip stipriai nepasitiki vokiečių protu, kad neleidžia žiūrovams patiems padaryti išvadas pamačius šį filmą. Todėl po filmo, kuris bus rodomas vasario 14 dieną vyks diskusija, kurios metu vokiečiams bus paaiškinta, ką jie turėjo pamatyti ir turi galvoti apie šį filmą. Vokietija privalo būti atvira ir tolerantiška, o jeigu ne, tai ją reikia atitinkamai auklėti. Rybinska sako: nihil novi sub sole (nėra nieko naujo po saule), bet grubus darbas, vienok, stebina.

Aš nuo 1957 metų stebėjau TSRS sovietinę televiziją, bet niekad nemačiau tokio idiotizmo, kad po filmo vyktų jo aptarimas ir būtų aiškinama, kaip filmą turi suprasti žiūrovai. Buvusi "Štazi" agentė Angela Merkel aplenkė savo mokytojus.

Breitbart pažymi, kad Pietų Afrikos Respublikoje, į kurią bėga filmo „Prasiveržimas į nežinomybę“ „pabėgėliai“ iš Vokietijos, vyksta baltųjų gyventojų žudynės. Jos čia įgavo epidemijos pobūdį, todėl nesenai ten buvo organizuotos protesto akcijos, kurių metu tūkstančiai baltųjų išėjo į gatves, reikalaudami, kad vyriausybė imtųsi jų apsaugos.


Kai kurie baltieji afrikaneriai jau šiandien Pietų Afrikos Respublikoje gyvena pabėgėlių stovyklose. Šalyje yra 80 tokių stovyklų, kur dažnai baltiesiems trūksta maisto ir vandens.

Breitbart pažymi, kad vokiečių filmas ne pirmas, kuriame vyriausybių finansuojamos televizijos vaizduoja apokaliptines scenas, kurios gali vykti, jeigu rinkimus laimės ir į valdžią Europoje ateis tautininkai.

2017 metais BBC transliavo daugiaserijinį radijo spektaklį, kuriame Nacionalinio fronto atstovas tampa Prancūzijos miesto Grenoblio meru. Spektaklis baigiamas daugiadienėmis riaušėmis mieste ir naujai išrinktojo mero nužudymu.

Nuorodos:










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą