2018-04-20

Beveik 90 procentų pabėgėlių po 2,5 metų gyvenimo Olandijoje vis dar lieka bedarbiais


Portalas „Voice of Europe,“ su nuoroda į Olandų leidinį „De Telegraaf,“ praneša, kad 90% pabėgėlių, gavusių leidimą gyventi šalyje, yra bedarbiai.

Olandų statistikos biuro CBS duomenimis, beveik 90% pabėgėlių, gavusių 2014 metais leidimą gyventi šalyje, praėjus dviem su puse metų vis dar buvo bedarbiai.


Tuo metu kai 11% pabėgėlių dirba, dauguma iš jų vis dar nėra pilnai užimti darbine veikla. Po dviejų su puse metų tiktai apie 15% yra pilnai užimti. Šią bedarbių grupę pagrindinai sudaro išeiviai iš Sirijos ir Eritrėjos: 75% pabėgėlių yra iš vienos iš šių šalių.

Olandų migracijos tyrinėtojas Jan van de Beek leidiniui „De Telegraaf“ sako, kad dauguma migrantų neturėjo pakankamo išsilavinimo. Jan van de Beek žodžiais, darbai, kuriems atlikti pakanka žemos kvalifikacijos, nepatrauklūs migrantams, nes gaunamas už juos atlyginimas nedaug skiriasi nuo gaunamų pašalpų.

Tokios pačios tendencijos stebimos visoje Europoje.

Vokietijos ekonomikos instituto (IW) duomenimis, šalies ekonomikai trūksta 440 000 specialistų. Dėl šio trūkumo šalis praranda 1% BVP. Jei specialistų pakaktų, Vokietijos ekonomika gautų 30 milijardų eurų metinių pajamų. Nors Vokietija patiria didžiulį specialistų trūkumą, Briuselis skatina imigraciją iš Afrikos ir Artimųjų rytų, o tarp šių imigrantų specialistų skaičius yra aritmetinės paklaidos ribose.

Per pabėgėlių krizę Vokietijos globalistinė MIP melavo, kad 1,5 milijono atvykusių pabėgėlių, 80% jaunų vyrų, yra gydytojai, inžinieriai, aukštos kvalifikacijos mechanikai, technikai, programuotojai. Vėliau paaiškėjo, kad dauguma jų yra mažaraščiai arba beraščiai, o ir tų nedaugelio, turinčių diplomus, kvalifikacija nėra pakankama dirbti Vokietijoje pagal turimą profesiją.

Vokietijos savanorių judėjimo aktyvistė Rebecca Sommer interviu lenkų portalui eurislam.pl papasakojo: „Dauguma migrantų, atvykusių nuo 2015 metų neturi jokio išsilavinimo. Aš žinau, kad iš pradžių spauda teigė, kad tai turintys aukštą išsilavinimą įvairių sričių specialistai – gydytojai, informacinių technologijų specialistai, - tai tiesiog netiesa. … jeigu šie žmonės turi kažkokį išsilavinimą, dauguma iš jų nebus pajėgūs išlaikyti savo šeimas ir gyvens iš socialinės paramos, nes nesuras sau vietos mūsų darbo rinkoje. Net jeigu atvyksta gydytojas stomatologas iš Artimųjų Rytų, tai kolegija, jis skiriasi nuo mūsiškių ir čia niekada negalės praktikuoti. Žinoma, būna išimčių, mano globotinė IT specialistė rado darbą už 3000 eurų. Bet reikia pažymėti, kad ji yra ateistė, pilnai atsiskyrė nuo kitų imigrantų...“

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą