2018-04-24

Zerohedge: Koganas demaskuoja Zukerbergą. Tenai „dešimtys tūkstančių“ duomenų rinkimo priedų



Interviu televizijos kanalui CNBC Aleksandras Koganas, informacinių technologijų mokslininkas, atsidūręs skandalo epicentre su Facebook vartotojų duomenimis, pasakė, kad Markas Zukerbergas yra veidmainis.



Koganas sulaukė MIP dėmesio po to, kai „New York Times“ ir „The Guardian“ pranešė, kad firma „Cambridge Analytica“ pirko mažiausiai 87 milijonų Facebook vartotojų duomenis, surinktus Kogano programos priedo „thisismydigitallife“ pagalba.

Moldavijoje gimęs tyrinėtojas, dirbantis Kembridžo universitete, sako, kad jis tapo atpirkimo ožiu, ir, kad „be abejonės“ yra „dešimtys tūkstančių“ kitų priedėlių, galinčių padaryti tą patį ir Facebook neturi jokios jų kontrolės.


Koganas pasakė, kad turėjo tamprius ryšius su kompanija. „Aš dirbau su [Facebook] ilgą laiką“, - pasakė Koganas, kuris buvo vienas iš vadovų globalaus mokslinio tyrimo Kembridžo universitete.

Kogano žodžiais, jie bendradarbiavo, buvo samdomi studentai šiam projektui, tai atrodė visai normalu ir jis net neįtarė, kad kažkas bus ne taip. Jo nuomone, kompanijos verslo modelis – reali problema. Jis remiasi reklamos pardavimu. „Norėdami parduoti reklamą socialiniuose media, jūs ieškote reikalingo žmogaus ir reikiamoje vietoje ir reikiamu laiku“, - sako Koganas. Jis pasakė, kad „tai pranašumas prieš televiziją“, bet „tam reikia kuo daugiau žinoti apie žmones“, o „po šio skandalo Facebook turėtų pristabdyti duomenų rinkimą. Tai reali grėsmė jų verslo modeliui.“





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą