2020-04-15

COVID-19 laisvėje – aplaidumas ar nusikaltimas? (1 dalis) JTO Generalinio sekretoriaus eks-patarėjas pasakoja (video)


Pasaulio mokslininkai dar praėjusio šimtmečio aštuntame dešimtmetyje, kai genų inžinerija tik žengė vos pirmus žingsnius, jau aptarinėjo priemones, kurių reikia imtis, kad žmogaus sukurtos naujos gyvybės formos nepatektų į aplinką. Kalbu apie 1975 metais įvykusią konferenciją Asilomare (JAV). Praėjo beveik pusė amžiaus, bet pasaulis netapo saugesnis. Koronaviruso pandemija sukėlė daugybę diskusijų. Labai jau daug įtarimų sukėlė COVID-19 pandemijos sukėlėjas. Iki šiol niekas nesiima atsakyti, ar jis nebuvo dirbtinai JAV ir Kinijos mokslininkų sukurtas ir paleistas į aplinką. Dabar JAV tuo kaltina Kiniją, o Kinija JAV. Šiandien pranešama, kad JAV nutraukia finansavimą Pasaulio sveikatos organizacijai.

Skirtingai nuo absoliučios daugumos žurnalistų, aš virš 30 savo gyvenimo metų dirbau su rekombinantinėmis DNR, su fermentais modifikuojančiais šias molekules ir darančiais poveikį genų ekspresijai, epigenetiniam paveldimumui.

Ar galėjo sukurti piktavaliai tokį patogeninį koronavirusą? Mano atsakymas – techniškai galėjo. Neaiškus tikslas. Aš manau, o tai yra mano asmeninė nuomonė, kad jį sukurti galėjo religinių fanatikų įtakojami mokslininkai. Apie tokius religinius fanatikus, nuolatos kalbančius apie Mošiacho (mesijo, krikščionims – antikristo) atėjimą, t. y. fašistinę žydų sektą Chabad Liubavič, jau beveik trisdešimt metų pasakoja buvęs Charkovo (Ukraina) miesto rabinas, prieš kelis metus perėjęs į stačiatikių tikėjimą, Eduardas Hodos. Youtube ėmė šalinti jo vaizdo įrašus, tačiau juos galima rasti autoriaus puslapyje www.hodos-video.com. Su šio garsaus antifašisto darbais verta susipažinti tiems, kas nori susigaudyti makropolitikoje, nes jai milžinišką įtaką daro religingi judėjai. Priminsiu, kad JAV prezidentas Donaldas Trampas yra sektos Habad-Liubavič glaudžioje apsuptyje. Jo vyriausias patarėjas Džaredas Kušneris ir jo žmona, Trampo duktė Ivanka, yra šios sektos nariai.

Pasakojimų ciklą apie „karūnuotąjį“ velnią pradėsiu nuo karinio eksperto, buvusio JTO generalinio sekretoriaus Kofi Anano patarėjo, pasakojimo vienam iš centrinių Rusijos laikraščių „Pravda“. Žemiau pateikiu šios publikacijos vertimą. https://www.pravda.ru/world/1484535-COVID_19/



COVID-19 laisvėje – aplaidumas ar nusikaltimas? 




„Pravda.Ru“ ("Правда.Ру") eteryje autoritetingas ekspertas – Igoris Nikulinas. Mikrobiologas, karinis ekspertas, JTO Generalinio sekretoriaus Kofi Anano eks-patarėjas bakteriologiniams ir kariniams ginklams. Kodėl mokslininkas įsitikinęs, kad koronavirusas – tai dirbtinis virusas, tai yra, biologinis ginklas, sukurtas JAV mokslininkų? Ar JAV atsakys į pandemiją?




Igori Ivanovičiau, kas dabar vyksta su jau globaliu koronavirusu, nebuvo panašaus nepamenu ir, manau, kad ir jūs.

Niekada to nebuvo ir staiga vėl.

Pastarosiose savo publikacijose jūs jau ne kartą pareiškėte, kad mes turime reikalą su bakteriologiniu ginklu, kad tai dirbtinai sukurtas virusas, būtent todėl tokia panika. Visas pasaulis stovi ant ausų, bet nėra nei vieno pareiškimo nei iš vieno vadovo, ar kokios autoritetingos organizacijos pareiškė apie tai, kad pasaulis susidūrė su realia bakteriologinio ginklo situacija. Kodėl tyli?

Kas paleido bioginklą iš mėgintuvėlio


Tiesiogiai kaltinti nieko negalima, kol kas nėra absoliučiai tikslių neginčijamų įrodymų. Štai kiniečiai tik pradeda dabar...

Žinote, pareiškimas Twitter — kažkaip nelabai.

Atleiskite, dabar Trampas Twiteryje daro pareiškimus ir jie skamba oficialiai, ir dažnai po jų seka veiksmai. Jis net apie smūgį į Siriją Twitter skelbė be jokių kitų pareiškimų. Mes gyvename informacijos amžiuje.

Jūs – šios srities specialistas. Kodėl jūs įsitikinęs tuo, kad tai – ginklas ir dirbtinis virusas? Jūs studijavote dokumentus?

Taip, aš studijavau. Yra viešos publikacijos, pavyzdžiui, žurnale Nature Medicine  2015 metų, kur sakoma, kad amerikiečių mokslininkai Detriсk forte (tai – stambiausias JAV kariuomenės karo-medicinos, chemijos ir taip toliau centras) sukūrė dirbtinę šikšnosparnio koronaviruso modifikaciją su baltymu SHCO14. Tai – pakankamai žinomas baltymas glikoproteinas, bet yra 4 ŽIV intarpai, kurie leidžia jam prasiskverbti į žmogaus ląstelę.

Iš žmogaus imunodeficito viruso?

Iš žmogaus imunodeficito viruso. Kur kiniečių šikšnosparniai, o kur žmogaus imunodeficito virusas. Nei vieno koronaviruso su tokiu baltymu nėra, nors jų virš 40 rūšių. Ši insercija – aiškiai dirbtinė. Ir yra apie tai publikacija.

JAV koronaviruso epidemija prasidėjo anksčiau, negu Kinijoje


Jeigu tai toks slaptas projektas, dargi pažeidžiantis Konvenciją dėl draudimo gaminti ir kaupti bakteriologinį ginklą, kokiu būdu ji buvo atvirai paskelbta?

Autorius ir pamėgino perspėti pasaulio visuomenę. Jo likimas neaiškus. Šį straipsnį redakcija jau suredagavo ir parašė, kad, neva, tai tiesiog hipotezė, autoriaus nuomonė, ji nesutampa su redakcijos nuomone ir taip toliau. O šitas virusas, kurį ten sukūrė, neturi jokio ryšio su tuo virusu, kuris dabar keliauja per pasaulį.

Tačiau iš tiesų daugelis faktų nurodo, kad tai – būtent šitas virusas. Konkrečiai, 2019 metų rugpjūčio 5 dieną The New York Times rašė, kad Detriсk fortas uždarytas dėl saugumo problemų. 2019 metų rugpjūčio 31 dieną The New York Times pranešė, kad JAV pasirodė nežinoma liga, kažkokia nauja plaučių pneumonija. https://www.nytimes.com/2019/08/05/health/germs-fort-detrick-biohazard.html

Kuri atsiranda dėl veipų?

Taip, iš pradžių tai priskyrė veipams.

Tarp kitko, Trampas ryšium su tuo net įstatymą pasirašė.

Taip. Rugsėjo 11 – tokia simboliška data – Trampas sušaukė pasitarimą reikalaujant kaip tik CDC (Infekcinių susirgimų profilaktikos ir kontrolės centrui). Tai iš esmės amerikiečių medicinos mokslų akademija, ji jungia visus medicinos centrus, JAV sveikatos apsaugos centrus. Iki to laiko buvo jau virš 500 susirgusių, maždaug 20 žmonių mirė, tarp jų buvo kariškių. Ir nuo tada, panašu, epidemija plito JAV. Aš manau, kad pas juos reali situacija turi būti blogesnė negu Kinijoje.

Kaip toliau, manoma, plito iš JAV koronavirusas? Tęsinys


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą