2023-01-22

Kas realiai valdo Rusiją?

 


Volteras rašė: "Kad sužinotum, kas tave valdo, tiesiog išsiaiškink, ko neturėtum kritikuoti." Sausio 20 d. rusai turėjo progos išsiaiškinti. Apie tai rašoma dienraštyje “Zavtra” (Rytoj). Straipsnis pavadintas “Patruševo padėjėjas atleistas iš pareigų už tai, kad pavadino Lubavičių chasidus "sekta"”, autorius Aleksej Ivanov. Straipsnyje rašoma:

Prisimenate FSB generolą Aleksejų Pavlovą? Praėjusį rudenį Rusijos saugumo tarybos sekretoriaus padėjėjas savaitraštyje "Argumenty i fakty" paskelbė straipsnį "Kas dedasi "raganų katile", kuriame kalbėjo apie Ukrainos virsmą totalitarine hipersekta ("Kijevo valdžia pirmiausia virto karingais fanatikais, kurių pažiūros tiesiogiai prieštarauja normalių žmonių pažiūroms") ir būtinybę desatanizuoti šią teritoriją per URM. Be kita ko, jis paminėjo chasidus chabadnikus, pabrėždamas: "Pagrindinis Lubavičių chasidų principas - sektos šalininkų pranašumas prieš visas tautas ir žmones." Įsiutę žydai apkaltino Pavlovą antisemitizmu, "bandymais iškreipti judaizmo suvokimą masinėje sąmonėje" ir net "kraujo šmeižtu" bei pareikalavo, kad generolas būtų atleistas iš Saugumo Tarybos ir patrauktas baudžiamojon atsakomybėn. Prieš Aleksejų Anatoljevičių pasipylė įžeidimų ir grasinimų srautas. Tai pasiekė tokį lygį, kad tiesioginis Aleksejaus viršininkas, saugumo tarnybos sekretorius Nikolajus Patruševas (žiniasklaidoje Pavlovas buvo vadinamas Patruševo dešiniąja ranka), buvo priverstas viešai atsiprašyti. Pats generolas leitenantas Pavlovas neatsiprašė.


"Nieko nepasakysi, drauguži Pavlovai, jei į "raganų katilą" įmesi pakelį mielių. Ar kas nors apskritai tiki, kad FSB generolas galėjo netyčia parašyti "tokį dalyką"? Arba kad jis nežinojo, kur meta akmenį ir kas gali atlėkti atgal? Vargšai žmonės dar neatsigavo po Sochnuto istorijos, o čia dar viena "bomba". Visame straipsnyje apie chasidų chabadnikus yra tik dvi eilutės, bet Berlas Lazaras jau įlindo į butelį. Tai suprantama. <...> Kas galėtų abejoti, kad Rusijos saugumo taryba turi pakankamai informacijos apie tai, ką Ukrainoje ir pirmiausia Rusijoje veikia Lubavičiaus chasidų sekta", - pažymėjo "Rusijos liaudies linija".

Deja, istorijos tęsinys buvo nuspėjamas.

Sausio 20 d. Aleksejus Pavlovas buvo atleistas iš Saugumo Tarybos sekretoriaus padėjėjo pareigų, kurias ėjo nuo 2009 m. kovo 19 d. Prezidento dekrete atleidimo priežastis nenurodyta.

"Jo atleidimas susijęs su jo pareiškimais. Mano nuomone, jie sustabdė ir įformino atsistatydinimą žmogaus, kuris, švelniai tariant, peržengė ribas", - "Daily Storm" sakė politikos technologas ir politikos analitikas Jevgenijus Minčenka, komunikacijos holdingo "Minchenko Consulting" prezidentas, Tarptautinio politinės ekspertizės instituto direktorius, Rusijos ryšių su visuomene asociacijos prezidentas, Užsienio reikalų ministerijos politinio elito tyrimų centro "MGIMO" direktorius, dabartinis Rusijos Nacionalinės Asamblėjos narys. Panašios nuomonės laikosi ir kitas kalbių politologų būrelio atstovas, Strateginių komunikacijų centro vadovas Dmitrijus Abzalovas. Abzalovo nuomone, Pavlovas "perėjo į perdėtų veiksmų su žema kompetencija lygį", o "pastaruoju metu nemažai žmonių pradėjo daryti gana keistus pareiškimus. Tai sukelia tam tikrų pasekmių". Abzalovui nepatinka generolo siūlomas terminas "desatanizacija" - jis sako, kad "federalinis centras supranta, jog karinė kampanija Ukrainoje nebuvo susijusi su jokiais religiniais tikslais.


Akivaizdu, kad chabadnikų įtakos nereikėtų nuvertinti. Prisiminkime vyriausiojo struktūros emisaro Rusijoje (už kurio stovi Rotšildai) Berlo Lazaro žodžius: "90 proc. rabinų, dirbančių Rusijos žydų bendruomenėse, priklauso Chabadui. Šios struktūros finansinis pajėgumas stulbinantis; tarp pagrindinių Lazaro vadovaujamos Rusijos žydų bendruomenių federacijos (FEOR) rėmėjų yra "derybininkas" Romanas Abramovičius, buvęs Skolkovo fondo direktorių tarybos vadovas Viktoras Vekselbergas ir Izraelio "deimantų karalius" Levas Levajevas. Ir galima tik spėlioti, kiek Habad Lubavič lobistų yra Prezidento aparate, Valstybės Dūmoje, Federacijos taryboje ir Ministrų kabinete.


Pavlovas "perkeliamas į kitą darbą", paaiškino Saugumo Tarybos biuras agentūrai TASS.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą