2023-01-26

Vokietija: regioniniame traukinyje per palestiniečio išpuolį peiliu žuvo 2 žmonės, keli sužeisti

 



Portale RMX rašoma: Palestinietis prieglobsčio prašytojas buvo suimtas už tai, kad Vokietijos Šlėzvigo-Holšteino žemėje regioniniame traukinyje peiliu subadė du keleivius. Pranešama, kad dar viena auka yra arti mirties, o kelios kitos buvo sužeistos. Migrantas praeityje yra įvykdęs smurtinių nusikaltimų ir seksualinių išpuolių, o prieš kelias dienas iki išpuolio buvo suimtas

"Iš Kylio į Hamburgą važiuojančiame regioniniame greitajame traukinyje keleivis peiliu sužalojo mažiausiai penkis žmones ir du nužudė", - laikraščiui "Bild" sakė policijos atstovas spaudai.


Išpuolio liudininkai pranešė, kad traukiniui važiuojant tarp Neumünsterio ir Hamburgo vyriškis, važiavęs traukinyje, prispaudė teroristą prie žemės, kol atvyko policija. Šiuo metu 33 metų įtariamasis  yra ligoninėje.

Valdžios institucijos teigia, kad preliminarus patikrinimas parodė, jog užpuolikas nėra įtrauktas į jokius teroristinių organizacijų sąrašus, tačiau policija praneša, kad vyras turi smurtinę praeitį, įskaitant įvairius seksualinius nusikaltimus. Žinoma, kad kelios dienos prieš išpuolį nusikaltėlis buvo sulaikytas policijos. 




Moteris iš Bad Bramstedto laukė, kol į traukinių stotį atvyks jos aštuoniolikmetė dukra, Kylio universiteto studentė. Jos duktė matė, kaip vyko išpuolis.


"Ji matė, kaip asmuo peiliu dūrė žmogui, sėdėjusiam keturiose eilėse priešais ją", - pasakojo motina. Kalbėdama su DPA, motina sakė, kad jos dukra šiuo metu negali kalbėti, bet užrašė, ką matė. Per išpuolį ji nebuvo sužeista, bet laukė įvykio vietoje, kad galėtų duoti parodymus policijai.

"Manau, kad jai blogai sekasi. Kokie žmonės taip elgiasi?" - klausė motina.
"Šlėzvigas-Holšteinas gedi, tai siaubinga diena", - sakė Šlėzvigo-Holšteino ministras pirmininkas Danielis Güntheris.

"Tai siaubinga", - sakė Kylio vidaus reikalų ministrė Sabine Sutterlin-Waak (CDU). "Esame sukrėsti ir pasibaisėję, kad įvyko kažkas panašaus. Man akivaizdu, kad šis siaubingas veiksmas yra priešiškas visai žmonijai."




Išpuolių su peiliais banga


Pastaraisiais metais Vokietija patyrė daug migrantų išpuolių su peiliais. Iš tiesų 2022 m. šalyje per dieną buvo įvykdoma vidutiniškai 50 išpuolių su peiliais, o dauguma nusikaltėlių buvo migrantų kilmės.

Praėjusį mėnesį migrantas iš Eritrėjos peiliu sužalojo dvi Vokietijos moksleives ir vieną žmogų nužudė. Prieš du mėnesius migrantas iš Jordanijos peiliu subadė pabėgėlį iš Ukrainos.

Birželio mėnesį Afganistano pilietis Hamburge autobusų stotelėje žiauriai peiliu smogė moteriai į galvą.

Daug tokių išpuolių įvyksta viešajame transporte. Praėjusį mėnesį du nigeriečiai Esene iki sąmonės netekimo sumušė vokiečių traukinio konduktorių. Prieš du mėnesius Drezdene migrantas iš Sirijos peiliu sužalojo bilietų kontrolierių. Praėjusių metų gegužę į teroristų sąrašą įtrauktas irakietis Acheno regioniniame traukinyje peiliu subadė penkis vokiečius.

Praėjusių metų lapkritį Sirijos migrantas peiliu subadė keturis žmones greitajame traukinyje ICE, važiavusiame į Hamburgą. Prokurorų teigimu, tai buvo islamo terorizmo motyvas.



Keletas išpuolių, kurie, atrodo, buvo įvykdyti dėl islamiškų motyvų, baigėsi tuo, kad užpuolikas buvo paguldytas į psichiatrijos skyrių, pavyzdžiui, 2021 m. balandžio mėn. Berlyno greitkelyje į motociklininkus įsirėžęs prieglobsčio prašytojas iš Irako pradėjo melstis ant maldos kilimėlio ir šaukti "Allahu Akbar". Tais pačiais metais somalietis peiliu subadė ir nužudė tris vokietes, vieną iš jų - jos 11-metės dukters akivaizdoje, tačiau taip pat buvo paguldytas į psichiatrijos skyrių, nors tyrėjams teigė, kad išpuolį įvykdė siekdamas džihado.

Tuo tarpu federalinė vidaus reikalų ministrė Nancy Feather dešiniojo sparno ekstremizmą pavadino "didžiausia grėsme šaliai". Kritikai sako, kad ji ignoruoja neproporcingai didelį smurto, kurį dėl politinių priežasčių vykdo užsieniečiai, kiekį.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą