2024-07-08

Demencija serganti tauta

 

Įdomu stebėti, kaip įvairios korporacinės žiniasklaidos priemonės, tokios kaip CNN ir "The New York Times", apsimeta, kad staiga atrado, jog Džo Baidenas serga demencija, o ne tik "mikčiojimu", apie kurį jie teigė daugelį metų. Šios "žurnalistinės" organizacijos anksčiau buvo susimokę su Demokratų partija, kad nuslėptų tiesą apie " supuvusią mėšlo krūvą" - jei pavartosime žiauriai nuoširdų, juoką keliantį D. Trumpo apibūdinimą. Tačiau kai tikrovė pagaliau buvo atskleista 90 minučių tiesioginiame televizijos eteryje, kad ją pamatytų visas pasaulis, jie buvo priversti prisipažinti.

Nors demokratų partijos žiniasklaidos atstovai apsimeta esantys šokiruoti dėl apgailėtino J. Bideno pasirodymo debatuose ir akivaizdžių kognityvinių problemų, daugelis amerikiečių iš tiesų yra šokiruoti, nes jie neišmanė ir patikėjo visu žiniasklaidos melu apie Džo mikčiojimo "kalbos sutrikimą". Kai jie stebėjo, kaip jis silpnai ir nenuosekliai murmėjo ir atrodė apgailėtinai sutrikęs per CNN debatus, milijonai amerikiečių prisiminė demencija sergančius pagyvenusius giminaičius. Jie net neįsivaizdavo, kad jų prezidentas yra tokios prastos būklės.

Žinoma, šie amerikiečiai būtų sužinoję tiesą dar prieš daugelį metų iki šių debatų, jei tik jiems būtų užtekę intelektinio smalsumo pasidomėti alternatyviosios žiniasklaidos šaltiniais ar net pagrindinėmis konservatyviomis naujienų agentūromis, kurios apie blogėjančią J. Bideno kognityvinę būklę rašė mažiausiai nuo 2019 m. Pamenu, kaip Tuckeris apie tai kalbėjo, kai 2019 m. dem. kandidatai į prezidentus buvo pradėję savo pirminių rinkimų kampanijas.


Taigi dabar daugelis anksčiau nesąžiningų naujienų portalų ir net vis daugiau demokratų politikų ir - svarbiausia - rėmėjų taip susirūpino dėl partijos rinkimų perspektyvų, kad iš tikrųjų ragina J. Bideną atsistatydinti iš kandidato posto ar net nedelsiant atsistatydinti. Bus įdomu stebėti, kas nutiks likusią šios savaitės dalį. Galbūt užtvanka pagaliau atsivers ir demokratų Atstovų Rūmų ir Senato vadovybė kartu su B. Obama pasakys Džo, kad jis tiesiog privalo pasitraukti. Partija tikrai neleis "daktarui" Džilui diktuoti savo ateitį!

Džo pasitrauks

Įtariu, kad Baidenas netrukus bus priverstas pasitraukti iš lenktynių ir atsisakyti prezidento posto, taigi Harris taps dabartiniu prezidentu. Baidenas pasitrauks, vilkdamasis ir šaukdamas, bet šiuo metu jam teks pasitraukti. Jis negali išgyventi šios krizės. Per daug partijos ir žiniasklaidos didžiųjų veikėjų per daug ryžtingai išsakė šią mintį, kad dabar būtų galima ją atšaukti. Jie ras būdą, kaip tai padaryti.

Ši situacija man primena 1974 m. (taip, aš prisimenu tokią seną praeitį), kai vis daugiau respublikonų ragino Niksoną atsistatydinti, ir galiausiai jis atsistatydino. Niksonas atsistatydino nenoriai, bet savo valia. Baidenas neatsistatydins savo noru, bet jis atsistatydins - net jei teks jį "JFK", o tai nebūtų sunku, turint omenyje jo trapią būklę. (Ups, štai prezidentas krenta žemyn nuo "Air Force One" laiptų! O, kokia tragedija.)

Po to, kai šis nemalonus reikalas bus baigtas, partija išsirinks patrauklų ar bent jau iš esmės nuraminantį Hariso bendražygį. Tada jie - demokratų partija ir jos sąjungininkai žiniasklaidoje - surengs didžiulę propagandos kampaniją Kamalos įvaizdžiui nušlifuoti, stebuklingai paversdami ją genialios lyderės, išmintingos valstybininkės ir vidutinio amžiaus glamūrinės merginos deriniu. Ir tai tikriausiai suveiks! Didelė visuomenės dalis tai noriai suvalgys, turint omenyje, kad jiems ne kartą buvo sakoma, kokią egzistencinę "grėsmę demokratijai" keltų D. Trumpas, jei būtų išrinktas dar vienai kadencijai. "Bet kas, tik ne Trumpas" (tačiau pageidautina, kad tai nebūtų demencija sergantis žmogus).

Amerikiečiai yra lengvatikiai

Amerikos žmonės yra lengvatikiai. Jiems lengva meluoti ir juos lengva įtikinti, kad smirdanti nesąmonė skraido kaip graži tiesos paukštė. Man prireikė daugelio metų, kad įveikčiau visur esantį, pribloškiantį valdžios, korporacijų ir žiniasklaidos šlamštą ir įžvelgčiau bent šiokį tokį tiesos pavidalą, kaip aprašyta mano naujoje knygoje "Tiesos paieškos melo imperijoje" (Searching for Truth in the Empire of Lies): Knygoje "Melo paieškos" (angl. "Searching the Lies"): "Politinių ir visuomeninių požiūrių raida žlungant Amerikai ir jos imperijai". Tai nuolatinis procesas. Kartais vis dar esu apgaudinėjamas. Bet bent jau stengiuosi prasibrauti pro šlamštą, ieškoti alternatyvių naujienų šaltinių ir susidaryti savo nepriklausomą nuomonę.

Taip yra todėl, kad turiu gana gerai funkcionuojančias smegenis (nors, reikia pripažinti, šiek tiek ydingas). Deja, didžioji dalis likusios Amerikos visuomenės elgiasi taip, tarsi jos kolektyvinės smegenys veiktų taip pat gerai kaip Baideno. Tiesą sakant, kai kalbama apie politiką, dabartinius įvykius ir pasaulinius reikalus, daugelis amerikiečių elgiasi taip, tarsi sirgtų demencija.

Amerikiečių demencijos požymiai

Kaip Alzheimerio liga sergantis senolis, kuris tvirtina, kad vis dar gali saugiai vairuoti automobilį, arba pamišęs prezidentas, kuris tvirtina, kad "valdo pasaulį", - amerikiečiai turi iliuzijų. Jie mano, kad Jungtinės Valstijos vis dar yra visagalė supervalstybė, valdanti pasaulį. Mes esame vienintelė "esminė" pasaulio tauta, kaip sako J. Bidenas. Galime daryti viską, ką norime, ir daryti tai su pasididžiavimu! Visi kiti nori būti tokie kaip mes, išskyrus tuos "teroristus", kurie mums tiesiog pavydi. Tuo neišmanančiai, bet nuoširdžiai tiki daugelis amerikiečių, kurie mojuoja savo šūdinomis vėliavomis ir šaudo savo šūdinus fejerverkus.

Tie amerikiečiai nesupranta, kad Amerika yra mirštanti imperija, šiuo metu gaunanti į užpakalį Ukrainoje (kaip ir anksčiau Irake, Afganistane, Vietname ir t. t., ir t. t.), bet vis dar dirbanti viršvalandžius, kad palaikytų karo ir chaoso liepsnas visame pasaulyje, desperatiškai bandydama įtvirtinti savo griūvančią pasaulinę hegemoniją ir nukreipti dėmesį nuo savo gilių kultūrinių ir visuomeninių patologijų namuose. Amerikiečiai nežino, kad jų šalies karą kurstanti, imperialistinė, kolonialistinė, išteklius grobstanti politika yra niekinama didžiojoje pasaulio dalyje (išskyrus imperijos priklausomas Europos šalis). Jie būtų šokiruoti sužinoję, kad senasis dėdė Semas daugelyje pasaulio pietų šalių laikomas "blogiuku", o į Rusiją ir Kiniją jie labiau linkę žiūrėti kaip į "geriečius".

Žmonės visame pasaulyje žino, kad Jungtinių Valstijų deklaruojamas "demokratijos" puoselėjimas yra nesąmonė. Demokratijos nepropaguosi, jei įkursi 1000 karinių bazių užsienio šalyse visoje savo imperijoje, rengsi perversmus šalyje po šalies, persekiosi ir persekiosi politinius oponentus ir disidentus savo šalyje arba organizuosi suklastotus rinkimus.

Amerikiečiai yra per daug apgauti, kad suvoktų, koks pasaulinis blogis daromas vardan jų šlovingos raudonos, baltos ir mėlynos šalies, kuri nuo vaikystės buvo propagandos įtikinėjami, kad yra labai morali ir etiška tauta. Ar jie žino, kad jų mokesčių pinigai yra atsakingi už tebesitęsiančias bereikalingas šimtų tūkstančių ukrainiečių žudynes kare, kurį sąmoningai išprovokavo Jungtinės Valstijos? Ne, žinoma, jie to nežino, nes jų demencijos būklė yra pažengusi. Ar jie žino, kad Jungtinės Valstijos sabotavo visas pastangas nutraukti šį karą? Ne, žinoma, jie nežino ir to.


Amerikiečiai yra pernelyg kvaili, kad suprastų, jog jų "pagrindinis sąjungininkas" ir "vienintelė demokratija" Artimuosiuose Rytuose yra pikta, kolonijinė, genocidinė pseudovalstybė, kuri, naudodamasi Amerikos pinigais ir ginklais, jau aštuonis dešimtmečius persekioja, ištrėmė ir žudo šimtus tūkstančių (milijonus?) nekaltų žmonių. Tačiau priešingai nei pasimetę, neišmanėliai amerikiečiai ir jų tokie pat pasimetę Europos pakalikai, didžioji dalis likusio aiškiai mąstančio pasaulio mato Izraelio blogį ir Palestinos teisingumą. Jei amerikiečiams būtų paaiškinta tokia perspektyva, jie atsisakytų ja patikėti, kaip ir J. Bidenas atsisako patikėti įvairiomis realijomis. Tas išprotėjęs senukas interviu ABC iš tikrųjų sakė, kad vienas didžiausių jo pasiekimų yra taikos įvedimas Artimuosiuose Rytuose! WTF??

Taigi, Baidenas turi iliuzijų ir nesuvokia dabartinės tikrovės, o amerikiečiai taip pat turi iliuzijų ir nesuvokia, kas, po velnių, vyksta pasaulyje. Tačiau tai ne vieninteliai demencijos simptomai, su kuriais kovoja amerikiečiai. Jie taip pat atrodo labai užmirštantys praeities įvykius.

Amerikiečiai, atrodo, jau pamiršo, kaip vyriausybė ir žiniasklaida jiems melavo apie COVID - visas tas nesąmones apie apsaugines vakcinas, kaukes, socialinį atsiribojimą ir atleidimą iš darbo dėl fašistinio mandato... o gal jie tokie prakeikti lėti, kad vis dar to nesuprato?

Amerikiečiai, matyt, pamiršo apie 2020 m. apgaulingus rinkimus, antraip jie, matyt, neturėtų tiek daug vilčių ir laukimo dėl šių metų rinkimų, nesvarbu, ar jie už Trampą, ar už Bideną, ar už bet ką kitą. O gal ir to jie nesuprato? Ar jie tikrai mano, kad JAV rinkimų sistema yra teisinga ir sąžininga? Reikia sirgti demencija, kad tuo patikėtum.

Yra daugybė kitų dalykų, apie kuriuos amerikiečiai nuolat elgiasi taip, tarsi būtų pamiršę. Pavyzdžiui, apie tai, kaip jų vyriausybė ir žiniasklaida pastaruosius kelis dešimtmečius nuolat jiems melavo apie Kenedžio nužudymą, Vietnamą, Votergeitą, rugsėjo 11-ąją, Iraką, Afganistaną ir Libiją, Sausio 6-ąją ir daugybę kitų dalykų. Amerikiečiai turbūt pamiršo šiuos dalykus, nes vis dar tiki valdžios ir žiniasklaidos be galo skleidžiama nesąmone.

Demencija ar kvailumas?

Būtų teisinga paklausti, ar amerikiečiai turi daugiau patologinės demencijos, ar paprasčiausio kvailumo požymių. Gali būti ir viena, ir kita. D. Trumpas dažnai pasakodavo istoriją, kaip jo miręs bičiulis Tedas Kenedis (Ted Kennedy) vadindavo J. Bideną "kvailiausiu žmogumi Senate". Ir tai buvo prieš kelis dešimtmečius - dar prieš prasidedant demencijai. Tačiau esu linkęs pritarti savo mėgstamiausiai politikos rašytojai Caitlin Johnstone, kuri yra pastebėjusi, kad problema iš tikrųjų yra ne tai, kad amerikiečiai yra kvaili, o tai, kad jie tiesiog intelektualiai tingūs. Na, intelektualinį tingumą galima laikyti dar vienu demencijos požymiu. Smegenys tiesiog blogai dirba, o aš jaučiuosi gana silpnas ir pavargęs.

Taigi tvirtinu, kad Jungtinės Valstijos (kolektyvinė amerikiečių atstovybė) iš tiesų yra demencija serganti tauta. Be to, J. Bidenas yra puikus tokios tautos atstovas. Taigi, po velnių, pagalvojus apie tai, jis turėtų likti! Neatsisakyk, Džo! Tu esi mes, o mes esame tu! Mums reikia tavęs, Džo!

Bet galbūt demokratai turėtų pradėti ieškoti galimo Baideno įpėdinio, žvalgydami mirštančius vėlyvosios Alzheimerio stadijos gyventojus daugybėje šalies slaugos namų. Esu tikras, kad ten yra daugybė neišnaudotų talentų, kurie būtų labai tinkami užimti vadovaujančias pareigas šiomis silpnėjančiomis Amerikos imperijos dienomis.


A.J. SMUSKIEWICZ

Šaltinis


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą