2024-07-09

Caritas: Gazoje sunaikinta katalikų mokykla ir šimtai nekaltų žmonių

Tinkle X paskelbtame organizacijos "Caritas" pranešime rašoma: "Šventosios Šeimos mokykla ir jos apylinkės Gazoje vakar buvo nuniokotos per reidą, per kurį tragiškai žuvo šimtai nekaltų žmonių. Ši mokykla tapo prieglobsčiu perkeltoms šeimoms, suteikdama joms saugią vietą chaoso apsuptyje. Caritas skubiai ragina nutraukti karo veiksmus Gazoje, kad būtų išvengta tolesnės žalos civiliams gyventojams. Susivienykime, kad nutrauktume šį beprasmį smurtą".

 Lenkų katalikų portalas "Polonia Christiana" rašo:


"Nuo Izraelio kruvino atsakomojo smurto po "Hamas" teroristų išpuolio pradžios žydų kariuomenės aukomis tapo ir krikščionys. Jeruzalės lotynų patriarchatas ką tik pranešė apie dar vieną tokį incidentą. Izraelio kariuomenė sunaikino Šventosios Šeimos katalikišką mokyklą Gazoje. Dėl raketų smūgio žuvo "šimtai nekaltų žmonių"".

"Jeruzalės lotynų patriarchatas taip pat atkreipė dėmesį į tragišką išpuolį. Bažnytinis darinys savo pareiškime "griežčiausiai pasmerkė" šią sukrečiančią žmogžudystę. Patriarchato operacijų direktorius Sami el-Jousefas pridūrė, kad nežinoma, kiek žmonių žuvo per šį išpuolį.

Pasak Izraelio gynybos pajėgų komunikato, perduoto BBC, kariai surengė oro smūgį "mokyklos pastatui Gazos mieste, iš kurio jie veikė ir kuriame slėpėsi teroristai".

Praėjusių metų pabaigoje žydų snaiperis nužudė dvi moteris, išėjusias iš netoliese esančios Šventosios šeimos bažnyčios Gazos mieste", - rašoma portale "Polonia Christiana" su nuoroda į www.catholicnewsagency.com. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą