2017-04-15

Čekija atsisakė priimti pabėgėlius nepaisydama ES grasinimų sankcijomis


Čekija priėmė 12 pabėgėlių iš jai ES skirtos kvotos – 1,6 tūkstančių žmonių, ir daugiau priimti nesirengia, nepaisydama Europos Komisijos grasinimų taikyti jai kelių milijonų eurų baudas. Apie tai pareiškė Čekijos Vidaus reikalų ministras Milanas Chovanec.

„Dabar vykdoma likusių pabėgėlių patikra parodo, kad toliau nieko negalima priimti“, - pasakė Chovanec, kurį citavo portalas Parlamentní listy.

Ministro žodžiais, Čekijos tarnybų vykdomas migrantų, šiuo metu esančių laikinose stovyklose Italijoje ir Graikijoje, patikrinimas tęsiasi kelias savaites ir net mėnesius ir susiduria su dideliais sunkumais.

„Šie žmonės (pabėgėliai) nerodo noro pasilikti vietoje patikrinimo metu, tai yra Graikijoje arba Italijoje. Ryšium su tuo mes baigėme patikrinimus“, - pasakė ministras Chovanec.

Ministras neatmetė, kad šis nutarimas gali Čekijai kainuoti kelis milijonus eurų.

„Galutinį sprendimą priims vyriausybė, ji turi nuspręsti“... „Mano nuomone negalima leisti čia žmonių be kontrolės“, - pabrėžė ministras.

Yra kelios priežastys, kodėl šie „pabėgėliai“ vengia patikrinimo:
  • dalis jų yra buvę teroristai;
  • dalis jų yra plėšikai, kurie pasinaudoję karu pagrobė savo kaimynų turtą;
  • dalis jų yra Huseino režimo buvę valdininkai, kariškiai, kurie turi suteptą biografiją;
  • kadangi visi jie yra ekonominiai migrantai, „socialiniai parazitai“, jų kelionės tikslas – Vokietija, kur juos kvietė Angela Merkel. Vokietijoje jų laukia HerzIV išmoka, kuri vienam žmogui siekia dvi lietuviškas minimalias algas – 640 eurų, be to puikūs socialiniai būstai, puiki medicina ir t.t. Dauguma iš šių „socialinių parazitų“ niekas nedirbs, dauginsis, ir sėdės vokiečiams ant sprando.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą