2018-06-20

Siuzanos žudikas Ali Bašaras pasakodavo giminėms Irake iš Vokietijos: viskas nemokamai, nėra darbo, algą moka valstybė


Vokiečių portale mmnews rašoma, kad 14-metės mergaitės Siuzanos Feldman prievartautojas ir žudikas Ali Bašaras, 2015 metais Angelos Merkel kvietimu su šeima atvykęs į Vokietiją, pasakodavo savo giminėms likusiems Irake apie čia esančią stebuklų šalį, kurioje atvykėliams nereikia dirbti, jais rūpinasi ir valstybė moka atlyginimą.

Ali Bašaro ieškinys dėl valdžios atsisakymo suteikti jam prieglobstį beveik pusantrų metų dulkėjo Visbadeno administraciniame teisme. Toks vilkinimas buvo paaiškintas teismo užimtumu.

Ali Bašaro pusbrolis iš Irako kurdų rajono Irako šiaurėje pasakė: „jie pasakojo, kad gerai gyvena, nereikia dirbti, jais rūpinasi, jie gauna algą iš valstybės, jie turi pranešti apie gimines“.

Motina apie Ali pasakė: „Ali – tai mano gyvenimas“. Sesuo ieškojo žmogžudystės priežasčių: „mes privalome paklausti, kas jam davė narkotikus?“

Ali Bašaras atvyko į Vokietiją su tėvais ir septyniais broliais ir seserimis iš Irako 2015 metų spalio mėnesį. Jų prieglobsčio prašymas buvo oficialiai pagrįstas tuo, kad vaikai jų tėvynėje gali būti užverbuoti ginkluotų kurdų grupuočių, kad dalyvauti kariniame konflikte.

Ali Bašaras prisipažino, kad išprievartavo ir nužudė Siuzaną Feldman iš Mainco šių metų gegužę. Jis su šeima po žmogžudystės pabėgo į Iraką, kur buvo susektas, suimtas ir deportuotas į Vokietiją.


Šaltinis:

Ankstesni mano straipsniai apie Siuzanos Feldman nužudymą:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą