2019-09-18

Kristin Lagard pakeis Mario Draghi, tik ar pasikeis euro kiekybinio minkštinimo politika?


Rugpjūčio 17 dieną Europos parlamentas pritarė Kristinos Lagard paskyrimui į Europos centrinio banko (ECB) vadovo postą. ES lyderiai 17-18 dienomis susitikimo metu turi patvirtinti šį paskyrimą, o  nuo gruodžio 1 dienos Lagard šiame poste turi pakeisti Mario Draghi.

Ar Mario Draghi pateisino europiečių lūkesčius šiame poste? Jo pirmininkavimo periodas vertinamas dviprasmiškai.

Stambų bankinį ir pramoninį kapitalą jo veikla praturtino, nes ECB šį sluoksnį aprūpino pigiais kreditais. Likusi dalis ES gyventojų nuskurdo, gaudami nulines ir minusines palūkanas už depozitus. Sunyko jų santaupos, pensijų fondai. Tai daugumos ES gyventojų apvogimas. ECB įsuko infliaciją.

Deutsche Bank vadovas: ЕCB skaldo visuomenę

DB vadovas Christian Sewing pakvietė ECB greitai pakeisti savo pinigų-kredito politiką. „Žemos procentinės normos politika nebėra teisinga“, - pasakė Sewing rugsėjo 16 dieną leidiniui „ Rheinische Post“. „ECB prezidentas Mario Draghi vykdė teisingą politiką euro krizės metu, bet po to "pamiršo iš jos išeiti". Tai tapo visos visuomenės problema. Europos centrinio banko politika skaldo visuomenę. Net pusė vokiečių neturi priėjimo prie pigių pinigų ir negali investuoti į nekilnojamą turtą“, - pasakė DB vadovas. Jo nuomone, ECB turi pasitraukti iš žemos procentinės normos kurso.

Perėjimas nuo tvirtos markės prie „minkšto“ euro Vokietijai buvo nenaudingas

Kay Gottschalk, AfD partijos pirmininko pavaduotojas finansų politikai ir Bundestago deputatas, konstatuoja, kad nueita „nuo tvirtos markės iki skysto euro, ačiū ES!“

Jis rašo: „Įvedant eurą buvo aiškinama, kad jis bus toks pats tvirtas, kaip vokiečių markė. Dabar indėlininkų pinigai, taupyti visą gyvenimą ligos atvejui, pensijai, nyksta, to neįtarė net didžiausi kritikai. Ar Draghi veiksmai stabilizuoja eurą? Visai ne! Jie dirbtinai palaiko firmas-zombius, kurios gali egzistuoti tik pingant jų skoloms.“ 

Jo nuomone, valstybė turi stimuliuoti investicijas. Vokietija turi vėl turėti galimybę spręsti savo pinigų-kredito politiką. Tokios pačios nuomonės yra ir Italijos partija „Alternatyva Italijai“.

Mano nuomone, ECB vadovo pasikeitimas neturės jokios įtakos banko pinigų-kredito politikai, nes Kristin Lagard, kaip ir Mario Draghi, visą savo gyvenimą tarnauja pasaulio finansinei oligarchijai, kuri kontroliuoja šį banką.

Nuorodos:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą