2021-07-29

Austrija: 13-metę Leonie išprievartavęs ir nužudęs afganas, prieglobsčio prašytojas, sugautas Londone

 

Birželio 25 d. 13 metų mergaitė Leonie buvo rasta be gyvybės ženklų ant žolės gazono šalia Viktor-Kaplan-Straße gatvės Donaustadto mieste. Ji buvo mirtinai apsvaiginta narkotikais ir išprievartauta grupės prieglobsčio prašytojų.

https://lebionka.blogspot.com/2021/06/prieglobscio-prasytoju-is-afganistano.html



Austrų „Krone Zeitung“ pranešė, kad vienas iš Leonie žudikų yra sugautas Londone. Sulaikytas įtariamasis, kuris slapstėsi po smurtinės 13-metės Leonie iš Tullno mirties. Afganistanietį Didžiojoje Britanijoje susekė ir suėmė Austrijos tyrėjai. Jų ataskaitoje rašoma, kad suėmimas įvyko Londone. 22 metų ieškomas vyras buvo surastas rajone, kuriame gyvena daug afganų bendruomenės atstovų. Dabar įtariamasis laukia ekstradicijos į Austriją.

https://www.krone.at/2473487

Austrjos Vidaus reikalų ministras Karlas Nehammeris (ÖVP) nusikaltėlio pagavimą pavadino "didele sėkme."

Pranešama, kad bėglys jau kelias savaites buvo ieškomas pagal Europos arešto orderį. Išprievartautą ir narkotikais nunuodytą Leonie, jis paslėpė žaliojoje juostoje ir pabėgo iš Austrijos. Šiuo metu visi trys 18, 20 ir 23 metų Afganistano piliečiai jau sulaikyti.

Tyrimo duomenimis, trylikametė vakarą prieš mirtį prie Dunojaus kanalo susitiko su dvidešimtmečiu ir dvidešimt dvejų metų jaunuoliu ir kartu nuvyko į aštuoniolikmečio, kuris yra pagrindinis įtariamasis, butą Donaustadte. Teigiama, kad ten atvyko ir 23 metų įtariamasis.


22-ejų metų jaunuolis jau tris kartus buvo stojęs prieš teismą


Nuo 2018 m. 22-ejų metų jaunuolis jau tris kartus stojo prieš Austrijos teismą, matyt, dėl nusikaltimų pagal Narkotinių medžiagų įstatymą, ir taip pat buvo nuteistas. Be to, apie jį jau šešis kartus buvo pranešta policijai. 2017 m. jau buvo priimtas neigiamas sprendimas dėl prieglobsčio, kuris būtų leidęs išsiųsti 22 metų jaunuolį. Buvo priimtas įsakymas grąžinti, kurį afganistaniečiai apskundė.


"Jauniausias" įtariamas daug vyresnis


Visai neseniai ekspertizė parodė, kad tariamai tik 16-metų turintis afganas, kuris, jo paties teigimu, buvo susijęs su 13-mete Leonie, buvo daug vyresnis. Po keleto tyrimų buvo nustatytas, kad jam 20 metų amžius. Todėl nusikaltimo metu jis jau buvo pilnametis.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą