2021-07-03

Orbanas: "Čia vengrai nuspręs, kaip auklėti savo vaikus"


Savo tradicinėje penktadieninėje radijo „Kossuth“ laidoje pagrindinį dėmesį Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas skyrė vaikų apsaugos nuo LGBT propagandos ir pedofilijos klausimui, užsienio nedraugiškai reakcijai į Vengrijos vidaus reikalus, neteisėtai imigracijai.

Laidos pradžioje Orbanas kalbėjo apie sergamumą ir kainų kilimą šalyje, ypač statybinių medžiagų, kurį numato reguliuoti pelno mokesčiu viršpelniui.




Kolonijinis požiūris į Vengriją


V. Orbanas pasakė, kad prieš Vengriją ES buvo pradėtas "suderintas puolimas" dėl Vaikų apsaugos įstatymo ir pažymėjo, kad "esame prie to pripratę", nes taip atsitiko su migracija, bankų mokesčiu, pridėtinių išlaidų mažinimu ir papildomu mokesčiu tarptautinėms bendrovėms. Jis sakė: "Neabejotinai turėjau sunkią naktį ir buvo keletas aštrių išpuolių, tačiau galiu visus nuraminti, kad nesu niekam skolingas. Jis kritikavo Nyderlandų ministrą pirmininką, vadindamas jo elgesį "Übermensch-tempo" (antžmogio-tempu) ir "kolonialistiniu tempu".

Jo nuomone, Markas Ruttė įsitikinęs, kad yra moraliai pranašesnis už vengrus, todėl turi teisę nurodinėti vengrams, kaip gyventi, mąstyti ir auklėti vaikus.

Jis teigė, kad Vakarų Europoje nuspręsta, jog nevyriausybinės organizacijos ir organizacijos, propaguojančios LGBTQ, t. y. kitokią nei tradicinis šeimos modelis, sugyvenimo formą, gali rengti informavimo ir švietimo kampanijas vaikų darželiuose ir mokyklose, o kita Europos pusė sako, kad "čia viskas kitaip".

Premjeras pabrėžė, kad įstatymas taikomas tik jaunesniems nei 18 metų asmenims, o jų atveju tėvai patys sprendžia, ar leisti vaikui susidurti su tokiais dalykais.

Orbanas sakė, kad Soroso tinklo organizatoriai yra suinteresuoti nuolat stengtis Vengriją vaizduoti kuo neigiamesnėje šviesoje, tačiau neįmanoma žinoti, ar tai lemia tik asmeninė Soroso tinklo pasaulėžiūra ir ekonominiai interesai, ar ir "šalies už vandenyno" interesai. Jis pavadino klausimą, kaip "šios milžiniškos, milžiniškos JAV pinigų sumos ir fondai yra susiję su JAV valstybe", sudėtingu ir vertu nuolatinio dėmesio.

"Tačiau bet kuriuo atveju, kad ir kaip jie būtų organizuoti, mes tikrai esame geriau organizuoti nei jie, mes esame čia, tai yra mūsų namai, tai yra mūsų šalis, Vengrijos žmonės nuspręs, kaip ir kokiu būdu auginsime savo vaikus", - sakė jis. Jis pabrėžė, kad auklėti vaikus yra sudėtinga, o sunkiausias laikotarpis yra lytinis brendimas, kai formuojasi seksualinis ir socialinis elgesys.

"Žmonėms ne visi patinka, kartais jie būna nusivylę, bet atsakymas yra ne agituoti juos keisti lytį, o stengtis gyventi su turimomis dovanomis, fizinėmis ir protinėmis, ir rasti savo vietą suaugusiųjų pasaulyje", - sakė jis. Tai, prelegento nuomone, didelis iššūkis tėvams ir mokykloms. Nenorime, kad kas nors kitas, išskyrus mus, turėtų tam įtakos", - sakė jis.




"Negalime kišti galvos į smėlį."


Kalbėdamas apie migraciją, Ministras Pirmininkas išreiškė užuojautą austrams dėl trylikametės mergaitės nužudymo, kurį įvykdė imigrantai iš Afganistano. Jis teigė, kad Austrijos kancleris rodo pavyzdį kovodamas su neteisėtai į šalį atvykusių migrantų deportavimu, tačiau tai sudėtinga situacija, nes nusikaltėliai atvyko iš Afganistano, iš kurio pasitraukia Jungtinės Valstijos ir NATO. Jis įspėjo, kad jei Afganistanas dėl to žlugs, migrantai pradės masiškai keliauti į Europą.

Todėl, pasak Ministro Pirmininko, Vengrija taip pat turėtų prisidėti prie padėties Afganistane stabilizavimo. Jis sakė, kad Vengrijos tautos "pirmoji gynybos linija" migracijos klausimu yra ten, iš kur ateina migrantai: Afrikos atveju tai yra Malis, o nuo Sirijos iki pat Afganistano. Jis pažymėjo, kad pernai į Vengriją bandė patekti 10 000 nelegalių migrantų, o šiemet per kelis mėnesius - 38 000. Tai reiškia, kad spaudimas sienoms padidėjo kelis kartus ir toliau didės, todėl turime būti pasirengę "didesniam migracijos spaudimui" nei pandemijos metu, perspėjo jis.  Jis pabrėžė, kad vyriausybė taip pat pradėjo nacionalines konsultacijas, nes norėjo pasiekti vengrų sutarimą dėl to, kam ruoštis.

Jo nuomone, dabar prasideda epidemijų, migracijos bangų, gyventojų judėjimo ir dar pavojingesnio pasaulio nei tas, kuriame gyvenome iki šiol, laikotarpis.

"Turime į tai atsižvelgti, negalime kišti galvų į smėlį, turime pasiruošti pavojaus erai ir turime sustiprinti Vengriją tais klausimais, kuriais nacionalinėse konsultacijose formuluojami klausimai", - sakė Ministras Pirmininkas. Jis sakė, kad norėtų, jog per konsultacijas būtų patvirtinta tvirta Vengrijos pozicija prieš migrantų priėmimą.

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20210702-orban

Dr. Algimanto Lebionkos straipsniai Telegram:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą