2021-07-01

Mikročipai smegenyse. Prof.S.Saveljevas tai skaito profanacija, o I.Masko eksperimentus - primityviais



Nesenai Rusijos spauda paskelbė, o po kurio laiko paneigė, kad šioje šalyje skirta 54 milijardai rublių suma smegenų čipavimo programai. Profesorius Sergejus Saveljevas, žymiausias smegenų tyrėjas Rusijoje, nurodė, kad daugelis nūdienas eksperimentų tėra bandymas iš biudžeto išspausti pinigus.


https://www.youtube.com/watch?v=Od_Gkpy_cpQ

Daugelį metų vyravo klaidingas inžinerinis įsitikinimas, kad smegenys yra laidų, kuriais teka elektros signalai, rinkinys. Jie mano, kad gali koduoti naudodami dvejetainį kodą. Šia nesąmone jie maitina pasaulio bendruomenę, įskaitant valstybę, kad gautų finansavimą nepavykusiems tuštiems projektams. Nes elektriniais signalais smegenys tik perduoda informaciją, o kodavimas vyksta sinapsių kontaktuose, o tai yra cheminiai procesai, ir gana sudėtingi. Inžinieriai neturi pakankamai galimybių, kad net su visomis šiandieninėmis kompiuterinėmis bazėmis galėtų imituoti vieno nervo darbą", - sako Saveljevas.



Elektros signalai naudojami, tačiau tai tik sinapsių atsako perdavimas į vieną ar kitą nervo dalį.

Profesorius Saveljevas išaiškino ir paneigė Ilono Masko smegenų tyrimų programos eksperimentus. "Primityvus kaip ir prieš 20 metų", - pabrėžė ekspertas.

Pateiksiu pavyzdį sėkmingų bandymų taikyti tokį metodą žmogaus smegenų protezavimui, - tęsė Saveljevas - Tai įvyko gerokai anksčiau, nei Elonas Muskas išmoko vaikščioti ir skaičiuoti. 1995-1996 m. Čekijoje buvo atliekami didelės apimties žmogaus ausų protezavimo darbai. Visiškai kurtiems žmonėms po oda buvo implantuota membrana, kuri generavo signalus, panašius į klausos signalus. O su paauksuotomis kojelėmis mikroprocesorius – signalų generatorius buvo implantuojamas į kamieną, kochliarinį branduolį. Šio primityvaus įrenginio pagalba pavykdavo išgirsti kai kuriuos garsus, tai yra smegenys prisiderindavo. Tačiau tai buvo maksimumas. Tuomet šios operacijos atrodė perspektyviomis, tačiau pasibaigė be rezultatų. Dabar tą patį daro Ilonas Maskas. Tai taip pat primityvu, kaip ir prieš 20 metų. Todėl, kai mes kalbame apie smegenų bioelektrinį aktyvumą, reikia atsiminti, kad tai viena labai maža dalis, kuri neturi jokio ryšio su išoriniu pasauliu ir jo supratimu“.

Žemiau pateikiama Prof.S.Saveljevo paskaita „Smegenų struktūros tyrimai“, kurioje atskleisti neuronų funkcionavimo ir sąveikos mechanizmai, parodoma, kaip toli žmonija nuo galimybės sukurti ką nors panašaus į dirbtinį intelektą, apie kurį daug kalba technokratai, nieko nesuprantantys apie žmogaus smegenų veiklą.


https://www.youtube.com/watch?v=53QqkRt2crI







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą