2017-07-05

JAV žiniasklaida paneigia savo valdžios melą apie įvykius Sirijoje


JAV portalas zerohedge.com straipsnyje „Daugiau 500 000 sirų pabėgėlių sugrįžo į vyriausybės kontroliuojamus Sirijos rajonus“ papasakojo apie realią situaciją Sirijoje.

Portale rašoma, kad svarbiausia Vakarams Sirijos konflikte yra tvirtinimas, kad Sirijos prezidentas Bašaras Al-Asadas – žiaurus diktatorius, kuris vykdė savo tautos žudynes šešis konflikto metus. Šis tvirtinimas buvo pagrindas „humanitariniam“ užsienio įsikišimui į Sirijos vidaus reikalus, siekiant nuversti Asado vyriausybę. Šį argumentą savo agresijai prieš suverenią valstybę ir siekį nuversti jos prezidentą naudojo JAV ir jos sąjungininkai. Taip situacija Sirijoje buvo pateikiama ir Vakarų MIP.

SNO vyriausiojo komisaro pabėgėlių klausimams Andrej Mahecic pranešė, kad apie 440 000 perkeltų sirų, kurie buvo šalyje, ir 31 000 sirų pabėgėlių iš kaimyninių valstybių nuo šių metų pradžios sugrįžo į savo namus. Dar 260 000 sirų sugrįžo nuo 2015 metų iš kitų šalių.

Andrej Mahecic pažymėjo, kad šie pabėgėliai yra tik „dalis“ iš penkių milijonų sirų pabėgėlių ir pažymima, kad beveik visi jie įsikūria tuose Sirijos rajonuose, kuriuos kontroliuoja Sirijos vyriausybė – Aleppo, Hama, Homs ir Damascus, o ne tuos, kuriuos kontroliuoja ISIS teroristai, ar JAV remiama Al-Nusra.

Kyla klausimas: kodėl pabėgėliai grįžta į teritoriją, kontroliuojamą žmogaus, nuo kurio neva jie pabėgo, kaip sako MIP?

Bašaras Asadas buvo populiarus Sirijoje, kol neprasidėjo Saudo Arabijos ir JAV finansuojamas konfliktas 2011 metais.

Iš tikrųjų yra daug įrodymų, kad „liaudies sukilimas“ prieš Asado vyriausybę 2011 metais buvo sukeltas užsienio samdinių, palaikomų Saudo Arabijos, Kataro ir Turkijos – šalių, kurių vyriausybės jau senai siekė nušalinti Bašarą Asadą.

Apklausos Sirijoje patvirtino, kad tai teisybė. Netgi apklausos, finansuojamos anti Asado šalių, tokiu kaip Kataras, parodė, kad dauguma sirų vispusiškai remia Asadą. Iš tikrųjų, kada paskutinį kartą vyko prezidento rinkimai Sirijoje 2014 metais, vakarų MIP negalėjo nuslėpti didelių minių, kurios susirinko į rinkimus, nes gyventojai perrinko Asadą ir jis surinko 88 visų balsavusių balsų.

Po šešių metų nuo konflikto pradžios, video medžiaga ir fotografijos rodo, kad Asadas ir jo žmona reguliariai bendrauja su Sirijos žmonėmis Damaske praktiškai be apsaugos. Asadai net važinėja nuosavais automobiliais – be apsaugos – po kaimo vietovę.


Tai nėra panašu į tai, kad „neapkenčiamas“ diktatorius „bijotų“ savo tautos. Skirtingai negu Asadas Vakarų lyderiai vargu ar gali išbūti bent kelias minutes be apsaugos tarp savo rinkėjų.

Net Amerikos politikai, kurie buvo nuvykę į Siriją pripažįsta Asado populiarumą. Jų nuomone, surengus naujus rinkimus, Asadas surinktų 90 procentus balsų, net ir teroristų užimtuose rajonuos.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą