2017-07-17

Rinkos ekonomika. Kas tai?



Prof. Valentinas Katasonovas aiškina sąvokos „Rinkos ekonomika“ reikšmę:

Taip vadinama „rinkos ekonomika“, kuri pas mus jau ketvirtį amžiaus diegiama, kuria zombinamas jaunimas, studentija ir net vaikai, vos ne kūdikiai, pensininkai irgi, kas tai yra?

„Rinkos ekonomika“ iš esmės ne ekonomika. Ekonomika yra namų statyba, tai kūrimas. Šiuo atveju
žodžių derinys „rinkos ekonomika“ yra absurdiškas derinys, toks kaip „nekalta prostitutė“. Aš skaitytojams siūlau susimąstyti apie žodžių prasmę, kuriuos mums primeta ir kuriuos mes mechaniškai transliuojam toliau. Visa tai neurolingvistinė kompanija mūsų sąmonės perprogramavimui.

Žodis „rinkos ekonomika“ - purvinas žodis. Kaip nenormatyvinė leksiką, kurią šiandien draudžiam.
„Rinka“ nieko nesukuria, ji tik perskirsto. Velnias yra falsifikatorius, skirstytojas, mistifikatorius, Rinkos ekonomika yra velnio manipuliacijos. „Rinkos ekonomikoje“ vyksta anksčiau sukurto turto perskirstymas, o iš tikrųjų mes tampame vis neturtingesni. Niekas nesukuriama tik perskirstoma ir vartojama, ir amortizuojasi. Mes esame iliuzijų pasaulyje. Šį iliuzijų pasaulį palaiko diplomuoti „ekonomistai“, žurnalistai, statistinės tarnybos, kurios užsiima rodiklių falsifikavimu.

P.S.

Beveik rimtai. Vilniaus gyventojai turėjo progos įsitikinti, kad „rinkos ekonomika“ ir pragaro gyventojai turi tiesioginį ryšį. Kai tik mero kėdę sostinėje užėmė „laisvosios rinkos“ apologetas, Lietuvos sostinėje prasidėjo velnių išdaigos: Nerį užliejo fekalijos, ėmė griūti Gedimino kalnas, liūtys užtvindė gatves.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą