2017-07-17

Reppublica it.: Sicilijos merai sukilo prieš migrantus. Italijoje jaunimas nemato perspektyvų. Italijos suvereni skola pasiekė 2,279 trilijonų eurų


Italijos valstybės suvereni skola šių metų gegužės mėnesį pasiekė maksimumą - 2,279 trilijonų eurų.

Bancaditalia biuletenis skelbia, kad skolų našta lyginant su balandžio mėnesiu padidėjo daugiau negu 8 milijardais eurų, be to tai įvyko pagride dėl administracinių išlaidų padidėjimo. Jos išaugo 7 milijardais eurų. Valstybės skola per praėjusius metus išaugo 2,07% (apie 45 milijardus eurų) ir 2016 metų gruodžio 31 dieną buvo 2,217 trilijonai eurų.

Šiais metais į Italiją iš Libijos buvo atgabenta 100000 nelegalių ekoniminių migrantų. Vienas atėjūnas Italijai kainuoja 2,4 tūkstančius eurų per mėnesį. Tokiu būdu, vien šie 100000 migrantų Italijai kainuoja per metus 2,88 milijardus eurų. O kur dar pernykščiai (185000) ir anksčiau atvykę į šalį.

Italijai tai nepakeliama našta, tačiau globalistinė vyriausybė nieko nedaro, kad sustabdyti nelegalių migrantų „taksi“ iš Afrikos į šalį. Atvirkščiai, ji kartu su Frontex skatina afrikiečių imigraciją.



Italų jaunimas nieko nebesitiki

Kaip praneša Repubblica, tyrimas parodė, kad jaunimas nuo 15 iki 34 metų turi bendrą nuomonę, kad vienintelis būdas jiems padaryti karjerą yra išvykti į užsienį (57%). Apie emigraciją iš šalies galvoja 73% amžiaus grupės nuo 25 iki 34 metų apklaustųjų. Bedarbystė Italijoje 2017 metų pradžioje buvo 12%. Jaunimo bedarbystė yra didžiausia Europoje ir viršija 40%.



Trisdešimt Sicilijos merų pasakė: „Čia nėra vietos migrantams“

„Dabar aišku, kad tai yra įsiveržimas“, - parašė Nebrodi meras savo Feisbuke.

Mesinoje buvo pastatytos barikados prieš migrantus, kuriuos valdžia veža neatsižvelgdama į savivaldybių protestus.

30 Sicilijos miestų merų atsisakė priimti migrantus. Italijoje galioja įstatymas, kad migrantai bus skirstomi po 2,5 % nuo vietos gyventojų skaičiaus, bet šalies valdžia nesilaiko įstatymo ir šių normų.



Italijos partijos „Šiaurės lyga“ pirmininkas Mateo Salvini sako, kad palaiko Sicilijos merus. „Gerai daro merai, kad stato barikadas, aš jų pusėje“, - pasakė Salvini ir pažymėjo, kad Sicilijoje pats didžiausias bedarbystės lygis.

Ketvirtadienį Salvini Tviteryje apkaltino Italijos vyriausybę „skatinant nelegalią migraciją“, dalyvavimu nemokamame nelegalų perkėlime iš Libijos į Italiją.

Senatorius Roberto Calderoli, nuo šios partijos, apkaltino Italijos vadovybę sąmoningu nelegalios imigracijos skatinimu.

P.S.










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą