2017-07-26

Lenkija nepasiduos Europos komisijos šantažui


Lenkijos vyriausybės spaudos sekretorius Rafal Bochenek atmetė Europos Komisijos šantažą santykiuose su Lenkijos valdžia.

Lenkijos vyriausybės spaudos sekretorius Rafal Bochenek pareiškė, kad Lenkija atmeta bet kokį šantažą iš Europos komisijos valdininkų pusės, tuo labiau, jei kaltinimai Lenkijai nesiremia realiais faktais. Lenkijos vyriausybės atstovas spaudai taip reagavo į Europos komisijos vadovo pavaduotojo Franso Timermanso pareiškimą, kuris pagrasino Lenkijai sankcijų procedūromis dėl vykdomos teismų reformos. Trečiadienį Europos komisija priėjo išvados, kad Lenkija pažeidžia Europos įstatymus ir įspėjo dėl galimo pradėjimo procedūros, kad atimti iš Lenkijos balso teisę ES Taryboje. Timermansas taip pat pareiškė, kad Varšuvai nusiųsta oficiali rekomendacija išspręsti visas problemas, surištas su teismų sistemos reforma.

Komentuodamas Timermanso pareiškimus, Rafal Bochenek pažymėjo, kad visi įstatymai, priimami Lenkijos parlamento atitinka Lenkijos Konstitucijai ir demokratiniams principams. Lenkijos spaudos sekretorius pareiškė apgailestavimą, kad Fransas Timermansas, nežinodamas įstatymų ir Lenkijos teisės aktų, pasisako Lenkijos atžvilgiu su neteisinga kritika.

„Ponas Timermansas kaip Europos pareigūnas turi užimti nešališką objektyvią poziciją“ - pabrėžė Rafal Bochenek. Jis užtikrino, kad Lenkijos vyriausybė laikosi demokratinių vertybių, ir kad nei vienas iš priimtų įstatymų teismų reformų sistemos rėmuose neveikia į teisėjų ir teismų nepriklausomybę.

Šaltinis:


Ankstesnė publikacija šia tema:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą