2017-07-22

Lenkijos radijas: Viktoras Orbanas pareiškė apie solidarumą su Lenkija jos ginče su EK


Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas tvirtina, kad jo šalis panaudos visus legalius būdus, kad pademonstruoti savo solidarumą su Lenkija.

Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas įsitikinęs, kad jo valstybė panaudos visus legalius būdus, kad parodyti savo solidarumą su Lenkija. Tai susiję su galimomis sankcijomis, kuriomis Europos komisija grasina Lenkijai už teismų sistemos pakeitimus.

Vizito į Rumuniją metu Viktoras Orbanas pasakė, kad ataka prieš Lenkiją niekada nepavyks. Europos Sąjungos veiksmus Orbanas pavadino „inkvizicine kompanija“. Vengrijos premjeras pažymėjo, kad Budapeštas panaudos visas juridines galimybes ginti Varšuvą. Vengrijos vyriausybės įsitikinimu, „Briuselyje sukurta biurokratų ir elitų sąjunga, kurie veikia prieš europiečių valią“.

Trečiadienį Europos komisija perspėjo Varšuvą, kad gali pradėti prieš Lenkiją bylą dėl teismų sistemos pakeitimo. Sprendimas dėl šios bylos bus priimtas ateinančią savaitę.

Be to, Europos komisija gali kreiptis į Europos valstybes su pasiūlymu konstatuoti grėsmę Lenkijos teisės viršenybei. Tam reikia gauti mažiausiai 22 valstybių pritarimą. Sekančiu žingsniu gali būti sankcijos prieš Lenkiją, bet tam reikia gauti visų ES narių sutikimą.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą