2017-07-29

„Pabėgėlių“ teroras Italijoje: Sienos mieste afrikietis iš Kot-divuaro sumušė ir subadė peiliu autobuso vairuotoją, puolė praeivius, o po to ir jį gaudžiusius karabinierius


Kaip pranešė italų dienraštis Repubblica.it šiandien devyniolikametis iš Kot divuaro su peiliu užpuolė maršrutinio autobuso vairuotoją, jį sumušė, tris kartus dūrė jam į krutinę ir ranką. Autobusas vyko maršrutu Monteriggioni – Siena. Vairuotojas buvo užpultas, kai iš be bilieto važiavusio afrikiečio pareikalavo susimokėti už kelionę.

Tuojau po vairuotojo užpuolimo nusikaltėlis išėjo iš autobuso ir bandė pabėgti, puldinėjo praeivius, bet buvo pasivytas karabinierių automobilio. Tada jis į karabinierių mašiną metė butelį ir juos puolė su peiliu. Tuo metu karabinieriai ėmė šaudyti ir nesunkiai sužeidė nusikaltėlį į koją.


Vairuotojas sunkios būklės ir gydomas ligoninėje. Nusikaltėlis laikomas areštinėje.

Užpuolikui nebuvo suteiktas pabėgėlio statusas ir jis laikė deportacijos iš Italijos namo. Šis afrikiečio teroras labai panašus į vakar įvykusį teroro aktą Vokietijoje, Miunchene, kur supermarketo lankytojus su peiliu užpuolė arabas, kuriam irgi nebuvo suteiktas prieglobstis.



Repubblica primena pernai traukinyje Italijoje įvykusį analogišką atvejį su „pabėgėliais“, kurie su peiliais puolė traukinio bilietų kontrolierių.

ES vyksta baisi beprotybė, kai nelegaliems migrantams, kurie pažeisdami įstatymus atvyksta į ES teritoriją, neturintiems jokio pagrindo gauti čia prieglobstį, leidžiama nekontroliuojamai keliauja po Šengeno zoną ir žudyti Europos gyventojus.

Italų reakcija

„Laimei vairuotojo gyvybei nėra grėsmės“, - pasakė Sienos meras. Jo nuomone, repatrijavimas nelegalių imigrantų turi vykti labai greitai.

Transporto kompanijos atstovas pasakė, kad „keleiviai buvo šoko būsenoje" ir „reikia padaryti viską, kad apginti darbą tų, kas dirba teikdamas visuomenines paslaugas.“ Jo nuomone, „visi turi jaustis saugiai“.

Edmondo Cirielli, deputatas nuo partijos „di Fratelli d'Italia-Alleanza Nazionale“ pasakė, kad negalima dėkoti Renciui ir kitiems už tokią situaciją, kaip šiandieninis įvykis Sienoje.

„Migrantai surengė peilių pjautynes Milane, Trieste išprievartavo mergaitę, šiandien papjovė autobuso vairuotoją nelegalas, kuris turėjo būti deportuotas, o vietoj to jis laisvai keliavo po mūsų teritoriją, kaip gambietis, kuris papjovė policininką Milane, prieš dešimt dienų. Šis siaubingas nusikaltimas įvyko todėl, kad vyriausynė nesiima priemonių migracijos srauto sustabdymui“, - pasakė jis.














Komentarų nėra:

Rašyti komentarą