2017-07-15

Vokietijos Kocho institutas: imigrantai iš Afrikos ir Azijos atnešė į Vokietiją infekcines ligas. Realūs susirgimų skaičiai slepiami nuo visuomenės.


Vokietijos Kocho institutas: imigrantai iš Afrikos ir Azijos atnešė į Vokietiją infekcines ligas. 

Nauja Roberto Kocho instituto ataskaita patvirtino nuogastavimus, kad imigrantai į Europą atneš užkrečiamas ligas. Nuo 2015 metų, per Angelos Merkel nusikalstamai atvertas Europos sienas su milijonais jos svečių atvyko ir virusai, bakterijos, parazitai. Realus susirgimų skaičius yra slepiamas nuo visuomenės, kad nesukelti antiimigracinių nuotaikų, pažymi Gatestone.

Oficialiais duomenimis, į Vokietiją vien 2015 metais atvyko 700 000 - 800 000 prieglobsčio prašytojų, dar 300000 nežinia kur dingo. Jie nebuvo patikrinti. Jie atvyko iš padidintos rizikos šalių.


Bünsdorfo parapijos pastorius priglaudė migrantą iš Jemeno, kuriam nebuvo suteiktas pabėgėlio statusas. Šis migrantas atvira, labai užkrečiama džiovos forma apkrėtė 50 vaikų. Neaišku kiek dar žmonių apkrėtė infekcijos nešiotojas, nes ligos inkubacinis periodas gali užsitęsti kelis mėnesius.

Tuberkuliozė į Vokietiją sugrįžo po to, kai į Vokietiją Angelos Merkel kvietimu atvyko apie du milijonus imigranų iš Afrikos, Azijos ir Artimųjų Rytų.

Naujoje Roberto Kocho instituto, kuris yra centrinė vyriausybės užkrečiamų ligų profilaktikos įstaiga, naujausioje ataskaitoje nurodoma, kad pradedant 2015 metais, vyko visuotinis šių ligų skaičiaus augimas.

Metinė ataskaita, paskelbta liepos 12 dieną pateikia duomenis apie 50 infekcinių susirgimų, atneštų į Vokietiją nuo 2015 metų.


Ataskaita parodė, kad Vokietijoje labiausiai plinta šios ligos: adenovirusinis konjuktyvitas, botulizmas, raupai, cholera, kriptosporidiozė, dange karštligė, echinokokozė, entero hemoraginė E. coli, liambliozė, hemofilija, gripas, hantavirusas, hepatitas, hemoraginė karštligė, ŽIV/AIDS, raupsai, vidurių šiltinė, maliarija, tymai, meningokokinė infekcija, meningoencefalitas, paratitas, parašiltinė, raudoniukė, šigeliozė, sifilis, toksoplazmozė, trichineliozė, tuberkuliozė, tularemija, dėmėtoji šiltinė ir kokliušas.

Susirgimas hepatitu, pavyzdžiui, išaugo per tris pastaruosius metus 300%. 2014 metais buvo 755, o 2016 – 3006. Susirgimų tymais skaičius išaugo 450%. VIČ/AIDS padaugėjo 40%. Tuberkuliozės - per 30%. Gydytojai mano, kad susirgimų statistika neatspindi tikros situacijos. Ji yra slepiama, kad nesukelti antimiigracinių nuotaikų. 40% visų tuberkuliozės atvejų yra su daugybiniu atsparumu ir yra potencialiai labai pavojinga.

Ataskaitoje sakoma, kad Vokietija kol kas išvengė blogiausio scenarijaus - čia nėra tropinių ir egzotiškų ligų epidemijų.

Vokietijos gydytojai tvirtina, kad atvykstantys ligoniai serga ligomis, kurių niekas Vokietijoje nebuvo matęs 20 ar 25 metus, o jauni gydytojai jų niekada nėra nematę.

Ankstesnis mano straipsnis šia tema:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą