2017-07-10

Kova su Rusijos propaganda



Aš manau: Jei norime kovoti su Rusijos propaganda, tai uždrauskime ne Rusijos televizijos kanalus, filmus, o mūsų valdžią, kuri yra didžiausias Lietuvos priešas, dirbantis Lietuvos „priešų“ naudai.


„Ekonominė emigracija iš Lietuvos į Vakarus toliau auga. 

Pagal pirmadienį paviešintus Statistikos departamento duomenis, per pirmuosius šešis mėnesius iš šalies išvyko 31,7 tūkst. gyventojų, kas 33% daugiau, negu per tokį patį periodą pernai.


Pagal statistikos žinybą, pati didžiausia išvykusių banga užfiksuota sausio ir vasario mėnesiais. Šie skaičiai sudarė 7 ir 9,4 tūkstančius žmonių. Ekspertų nuomone, tam buvo dvi priežastys. Pirma iš jų surišta su ketinimu įsitvirtinti Didžiojoje Britanijoje iki jos išėjimo iš ES. Šioje šalyje priskaičiuojama virš 200 tūkstančių išeivių iš Lietuvos – pati didžiausia bendruomenė (po nepriklausomybės paskelbimo) naujos emigracijos bangos.

Antra priežastis surišta su tuo, kad žmonės, kurie, gali būti, išvyko iš Lietuvos anksčiau, paskubėjo deklaruoti metų pradžioje savo išvykimą, kad nemokėti privalomą sveikatos draudimo mokesčio.

Įvairiais vertinimais, per 27 Lietuvos nepriklausomybės iš Lietuvos išvyko 700-800 tūkst. žmonių. Politikai pripažįsta, kad migracija išaugo iki nacionalinės problemos lygio ir tapo nacionalinio saugumo iššūkiu. Emigraciją Lietuvoje įprato skaičiuoti miestais. Išvykimas sausio-birželio 31,7 tūkst. žmonių tolygus Mažeikių gyventojų skaičiui – aštuntojo pagal dydį šalies miesto.
Lietuvoje gyvena 2,9 milijonai žmonių.“

Antikinės Graikijos demokratijos tradicijoje buvo ištremti iš Elados tautai netinkančius valdovus. Taip buvo ištremtas vienas iš 7 graikų išminčių Solonas. Kaip būtų gerai, jei tokia tradicija būtų numatyta Lietuvos Konstitucijoje. Gal ištrėmus kelis pirmuosius valdžios asmenis, panaikinus netinkamus jų pasirašytus įstatymus (pvz. vergovinį „Darbo kideksą“), nebeturėtų mūsų „priešai“ iš rytų tiek peno savo „propagandai“?

Pastaba: Piešinys vaizduoja senovinį Lietuvos kaimo žmonių būdą kovoti su priešiška kaimynų propaganda. Gal verta panaudoti senolių patirtį, kai nėra kitų argumentų?

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą