2017-07-06

Sutapimas? Donaldas Trampas sėdėjo greta Lenkijos karaliaus ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio išvariusio iš Europos musulmonus!


Jonas III Sobieskis (lenk. Jan Sobieski, 1629 m. rugpjūčio 17 d. – 1696 m. birželio 17 d.) –Lenkijos didikas ir karvedys, Lenkijos karalius Jonas III ir Lietuvos didysis kunigaikštis Jonas Sobieskis (1674–1696 m.). Jo valdymo metu, kuriam būdingos nuolatinės kovos su Osmanų imperija, Abiejų Tautų Respublika paskutinį kartą iškilo kaip viena iš Europos didžiųjų valstybių.



Jungtinės Lenkijos ir Austrijos pajėgos, vadovaujamos Jono Sobieskio, 1683 m. rugsėjo 12 d. prie Vienos sutriuškino musulmonus turkus (Kalenbergo mūšis). Turkų puolimas Europoje buvo galutinai sustabdytas ir turkai buvo išvaryti net iš dalies Vengrijos.


Šiandien JAV prezidentas Donaldas Trampas per susitikimą su Lenkijos prezidentu Andžėjumi Duda sėdėjo greta portreto Lenkijos-Lietuvos karaliaus-didvyrio Jono Sobieskio, variusio musulmonus lauk iš Europos. Diplomatijoje nebūna atsitiktinumų.

Šiandien Lenkija yra ES kovos prieš musulmonų okupaciją avangarde kartu su Čekija, Vengrija, Slovakija.

Lietuvai, kaip ir toje lemtingoje kovoje prie Vienos, reikia būti kartu su mūsų broliais lenkais ir kautis prieš musulmonų okupaciją, o ne laižyti Briuselio parsidavėliams užpakalius ir į Lietuvą vežti okupantus. Mūsų narsieji protėviai su kardu rankose kovėsi už savo laisvę su grobikais musulmonais.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą