2018-07-24

Salvini greitai pasieks, kad afrikiečių mirčių jūroje nebūtų ir Pranciškui nebereiks lieti „krokodilo ašarų“ dėl jų gyvybių



Salvini pasirengęs padėti Pranciškui ir išspręsti šį popiežių nuolatos jaudinantį Afrikos skenduolių klausimą, kurio sprendimui jis per pamokslą sekmadienį šaukėsi pasaulio pastangų konsolidacijos. Pasirodo tai padaryti labai paprasta, tereikia laikytis imigracijos ir sienos apsaugos įstatymų, Tarptautinės jūrų teisės. Jei nėra nelegalių migrantų, tai nėra ir skenduolių. Kaip Bergoglio to nesuprato? Kaip Šventoji dvasia savo vietininkui to nepakuždėjo į atlėpusią jo ausį?

Apie tai jam pasakė ne Šventoji dvasia, o Italijos vicepremjeras Matteo Salvini vakar.


Sekmadienį Salvini pasakė: „Jeigu vyriausybė vykdys savo darbą, purvinas nelegalios migracijos verslas gali būti sustabdytas“.


Twitter jis parašė, kad Italijos pasienio apsauga per savaitgalį išgelbėjo 40 Afrikos migrantų ir pristatė juos atgal į Libiją.

Breitbart pažymi, kad Salvini siekiai neįtikėtinai sutampa su popiežiaus Pranciškaus siekiais. Abu jie nori, kad niekas neskęstų jūroje. Skiriasi tik būdai, kaip jie to siekia. Pranciškus – per saugų Afrikos perkraustymą į Europa, o Salvini, kad Afrika liktų Afrikoje, tik suteikiant žmonėms pagalba ten, kur jie gyvena.

JTO ir Italijos turimi duomenys rodo, kad kuo didesnis migracijos srautas tuo daugiau nuskendusių.
2016 metais į Italiją atplaukė 181436 imigrantai. Jūroje žuvo 4578 žmonės.



Iki šių metų birželio 8 dienos žuvo 1058 migrantai, kai tuo tarpu pernai per tą patį laiką – 2258 žmonės. Per jūrą atvyko atitinkamai 16919 (2018) ir 85197 (2017). Imigracija sumažėjo 80%.

Šie rezultatai rodo, kad Salvini veikla žymiai efektyvesnė už popiežiaus Bergoglio siekius.

Mano galva, ar ne protingiau Pranciškui pačiam persikraustyti į Afriką ir ten organizuoti kojų plovimą ir bučiavimą afrikiečiams? Jis ten galėtų jiems nuplovęs bučiuoti ir kitas kūno vietas. Svarbiausia – niekas nepaskęstų jūroje!


Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą