2018-07-16

Vengrija nepriims migrantų iš Afrikos, bet reiškia pagarbą Italijai už ES sienų apsaugą


Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pareiškė „pagarbą“ naujos Italijos vyriausybės premjerui Giuseppe Conte už ES sienų apsaugą ir naują migracijos politiką. Apie tai spaudos konferencijoje sekmadienį informavo Vengrijos užsienio reikalų ministras Peter Szijjarto.

Orbanas atsakė į Konte laišką, kuriame jis kvietė ES valstybes prisiimti įsipareigojimus dėl imigrantų, iš laivų, kuriems Italija leido įplaukti į jos uostus.



Laiške EK pirmininkui Žadui Klodui Junkeriui ir Europos Tarybos prezidentui Donaldui Tuskui sakoma, kas Malta ir Prancūzija sutiko priimti po 50 žmonių. Vakar prie jų prisidėjo Vokietija ir Ispanija.

„Mes Vengrijoje tiksliai žinome, kad [sienų apsauga] nėra lengva užduotis, ir tie, kas joje dalyvauja, nuolatos patiria antpuolius“, - pasakė Sijarto.



Daugelį metų Vengrija deklaravo, kad nedalyvaus perskirstant migrantus bet kokia forma, pasakė Orbanas. Nelegalūs migrantai neturi būti perskirstomi po ES, o siunčiami atgal ten, iš kur jie kilę, kas yra vienintelė pagalbos forma, kurią gali pasiūlyti Vengrija, pasakė Sijarto.



Vakar Čekijos premjeras Andrej Babiš Twitter parašė: „Mūsų šalis nepriims migrantų“. Jo žodžiais toks migrantų dalinimas tik paskatins migraciją ir kontrabandistų pajamas. Jis patvirtino griežtą savo šalies imigracijos politiką: „Mūsų šalis nepriims migrantų“. Čekijos premjeras pakvietė žmonėms padėti jų tėvynėje, kad užkirsti kelią jų bėgimui.

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą