2021-09-28

Už koronę ir didžiąją pertvarką ES gyventojams teks susimokėti nekilojamu turtu?


Daniel Matissek straipsnyje „Artėja didysis nusavinimas: 2022 m. gyventojų surašymas vietoje ES turto registrų“ aptaria ES gyventojų nekilnojamo turto eksproprijavimą, kaip būdą dengti COVID-19:Great Reset nuostolius.

https://ansage.org/die-grosse-enteignung-kommt-zensus-2022-statt-eu-vermoegensregister/

Autorius pažymi, kad rugsėjo pradžioje, kai Europos Komisija paskelbė apie planus sukurti išsamų ES turto registrą, kuriame esą bus registruojama visų Bendrijos piliečių finansinė ir turtinė padėtis, kilo didelis ažiotažas ir visuomenės pasipiktinimas. Ši idėja buvo grindžiama ES Parlamento Ekonomikos ir pinigų politikos komiteto Briuselyje pateiktu 2020 m. biudžeto pakeitimu, kuriame iš pradžių buvo numatyta susieti nacionalinius registrus ir taip atverti naujas galimybes kovoti su mokesčių slėpimu ir pinigų plovimu. Ypač Europos Parlamento EPP frakcijos nariai pagrįstai įtariai vertino tokį pasiteisinimą, nes, pasak EP nario Markuso Ferberio (CSU), "kovojant su pinigų plovimu mums tikrai nereikia turto registro".



Šis pasiūlymas siejamas su skolų sąjungos koncepciją, griežtą ES politikos pertvarką klimato srityje ir "Didžiuoju pertvarkymu“ bent jau visos Europos lygmeniu.

Numatomas ES turto registras būtų pirmasis žingsnis link vertybių nusavinimo, kuris vyks šiame

„Didžiajame pertvarkyme“ po Koronos. Tai ne sąmokslo teorija ar pražūties pranašystės, o matematinė būtinybė ir priemonės, kurios neišvengiamai ateis. Vokietijoje nekilnojamo turto vertė yra daugiau kaip 6 trilijonus eurų.

Target-2, de facto tuščios obligacijos. Corona pagalba ir pervedimais iš Bendrijos biudžeto, kurį daugiausia finansuoja Vokietija, vokiečiai padaryti šių skolų laiduotojais. Būtent jie pirmiausiai ir finansuos ES „pandeminį socializmą“ ir von der Leyen "žaliąjį kursą".

Prieš tris savaites, kilus triukšmui dėl planuojamo registro, EK atsitraukė ir stengėsi visuomenę nuraminti. Už finansų rinkas atsakinga EK narė Mairead McGuinness atsiribojo nuo šių planų ir, kaip rašė "Die Welt", laiške A. Ferberiui pareiškė: "Komisija niekada nesiūlė, kad toks turto registras yra būtinas. Ši koncepcija nėra įtraukta į jokią mūsų darbo programą ir niekada jokiuose oficialiuose pareiškimuose nesame užsiminę, kad manome, jog ji yra būtina." Dėl to šis klausimas greitai dingo iš laikraščių antraščių. Bet tik tam, kad vėl pasirodytų kitur.

Iš tiesų ES toliau kuria nekilnojamojo turto registrą - bent jau neoficialiai ir prisidengdama Bendrijos statistika: 2022 m. gyventojų surašymo įgyvendinimo taisyklėse ES įpareigoja visas valstybes nares tirti "būsto fondą ir gyventojų būsto padėtį".



Oficialus apklausos pretekstas - "būsto politika ir teritorijų planavimo priemonės" Europos, federaliniu, žemių ir savivaldybių lygmenimis, kurioms surinkti duomenys bus "svarbus sprendimų priėmimo pagrindas". Ypač svarbios, žinoma, yra nuosavybės struktūros. Šiuo tikslu "rengiantis 2022 m. surašymui" turi būti ištirti ir surinkti visi adresai, kuriuose yra pastatai ir butai. Išsamios apklausos dokumentai jau buvo išsiųsti pastarosiomis savaitėmis. Iš tiesų tai yra esminė turto registro dalis, dėl kurios iš pradžių buvo diskutuojama - net jei čia registruojamas "tik" nekilnojamasis turtas, o ne kitas ilgalaikis turtas.


Straipsnio autoriaus Daniel Matissek nuomone, šiuo metu rengiamasi visapusiškam puolimui prieš privačią nuosavybę, prieš sukauptą turtą, prieš daugelį kartų daug pasiekusių žmonių sunkaus darbo vaisius, siekiant juos įgrūsti į Leviatano gerklę, kad būtų įgyvendintos ideologinės distopinės sąlygos, ir taip sukurti sistemą, kurios kontrolės centrai būtų nebe nacionalinės vyriausybės, o demokratiškai deleguotos ES ir JT institucijos. "Jūs nieko neturėsite ir būsite laimingi", - taip Klausas Schwabas apibūdino savo "Great reset“ viziją.

Mano publikacijos Telegram: https://t.me/lebionka




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą