2021-09-14

PSO suvokia pasaulį kaip didelį gyvulių ūkį ir dalyvauja kuriant pasaulinę Tiesos ministeriją. Prof. Valentinas Katasonovas

 

George'o Orwello romane "1984" Tiesos ministerija užsiėmė istorijos klastojimu, jos perrašinėjimu, nauja praeities faktų interpretacija, išgalvotų įvykių kūrimu. Tiesos ministerija, kaip ir kitos ministerijos (Meilės ministerija, Taikos ministerija ir Gerovės ministerija), buvo skirtos valdančiosios partijos ir jos vadovo Didžiojo brolio valdžiai įtvirtinti.

Mūsų akyse kuriama Tiesos ministerija yra pranašesnė už tą, kuri buvo aprašyta to paties pavadinimo Orwello romane.

Pirma, Orwello Tiesos ministerija rūpinosi tik istorijos "taisymu". Šiandien kuriama Tiesos ministerija siekia "pataisyti" informaciją, susijusią su visomis gyvenimo sritimis.

Antra, Orwello "teisinga informacija" buvo pateikiama tokiais kanalais kaip žiniasklaida, knygos ir švietimo įstaigos. Pagrindinė "tiesos" skleidimo priemonė buvo spauda, radijas ir televizija. Šiandien "teisinga informacija" pateikiama internetu ir socialinėje žiniasklaidoje. "Teisingos informacijos" srautas padidėjo tūkstantį kartų.



Trečia, romane "1984" Tiesos ministerija buvo Okeanijos valstybės agentūra. Romano tyrinėtojai teigia, kad Okeanija užima trečdalį Žemės rutulio ir apima Ameriką, Didžiąją Britaniją, Pietų Afriką, Australiją ir pačią Okeaniją. Be to, Orwello pasaulyje yra dar dvi milžiniškos tautos - Eurazija ir Okeanija. Orwello pasaulyje tarp jų vyksta nuolatinis karas, o Okeanija nekontroliuoja viso pasaulio. O šiandien kuriama Tiesos ministerija nori, kad visa žmonija būtų patenkinta jos "tiesa".

Orwello "Tiesos ministerija" buvo įsikūrusi daugiaaukščiame pastate Londono centre. Dabartinė Tiesos ministerija neturi adreso, ji yra tinklo struktūra. Kai kuriuos jos elementus galima identifikuoti - tai IT korporacijos, kontroliuojančios internetą ir socialinius tinklus: "Apple", "Microsoft", "Amazon", "Google", "Facebook" ir kai kurios kitos. Daugelio pirmaujančių IT korporacijų būstinės ir padaliniai yra Kalifornijoje, Silicio slėnyje.

2020 m. dar viena organizacija - Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) - prisijungė prie pasaulinės Tiesos ministerijos kūrimo. PSO veikla nuo praėjusių metų pradžios yra pavyzdys, kaip galima ir reikia pertvarkyti informaciją, baltą paverčiant juoda, o juodą - balta. Po PSO kovos su "pandemija" vėliava vyksta medicinos mokslo perversmas, siekiant pakeisti milijardų žmonių sąmonę.

PSO pretenduoja į pasaulinės Sveikatos ministerijos vaidmenį. Orwello "Meilės ministerija" buvo tardymo ir kankinimo agentūra. Taip pat po pasaulinės Sveikatos apsaugos ministerijos vėliava įsikurs agentūra, kuri įgyvendins "sveikatos diktatūrą" (atsiribojimas, saviizoliacija, uždarymas, nuolatinis skiepijimas) žmonijos mastu. Tuo pat metu PSO teikia neįkainojamą pagalbą kuriant pasaulinę Tiesos ministeriją.

2020 m. kovo 11 d. PSO vadovas paskelbė, kad COVID-19 viruso infekcija yra "pandemija". Apstulbę sveikatos priežiūros specialistai negalėjo suvirškinti šio pareiškimo, nes infekcijos mastas tuo metu buvo labai toli nuo įprastos epidemijos.

Šiandien pagrindiniu PSO darbu yra kova su "pandemija" vakcinuojant visą žmoniją, tiksliau - 60-70 proc. pasaulio gyventojų (daugelis šalių jau pasiekė šiuos rodiklius). Tuo pat metu daugumai vaistų nebuvo atlikti būtini klinikiniai tyrimai, todėl jie laikomi eksperimentiniais (ne vakcinomis tikrąja to žodžio prasme).

"Pfizer/BioNTech", "Moderna" ir "Johnson & Johnson" produktai turi eksperimentinių vaistų statusą. Tik rugpjūčio 23 d. JAV priežiūros institucija FDA perkėlė "Pfizer/BioNTech" iš eksperimentinių vaistų kategorijos į vakcinų kategoriją. Kitaip tariant, PSO skatino ir toliau skatina eksperimentuoti su šimtais milijonų žmonių.

Beje, George'as Orwellas numatė šiuos pokyčius ir aprašė juos savo romane "Gyvulių ūkis".

PSO į pasaulį žiūri kaip į didelį gyvulių ūkį, su kurio gyventojai turi būti atlikta veterinarinė operacija. Dalis šio gyvulių ūkio gyventojų paklusniai sutinka su operacija; kita dalis supranta, kad planuojamas blogis, ir priešinasi.

Ypač pavojingi visuotinio skiepijimo organizatoriams yra gydytojai, kurie supranta, kad tai ne žmonių gelbėjimas, o savotiška eutanazija, užmaskuota tokiais žodžiais kaip "kova su pandemija". Per pirmuosius "pandemijos" mėnesius jie kažkokiu būdu galėjo išsakyti savo nuomonę, kuri skyrėsi nuo PSO nuomonės, o paskui buvo nutildyti. Antrasis PSO prioritetas buvo karas su "infodemija".

Per pastaruosius pusantrų metų, vykstant nesiliaujančiai "kovai su pandemija", mūsų kalba pasipildė naujais žodeliais. Viena iš jų – infodemija. Ji gimė PSO gelmėse. Oksfordo anglų kalbos žodyne (OED) infodemija apibrėžiama kaip įvairios, dažnai nepagrįstos informacijos apie krizinius įvykius sklaida, kurią nekontroliuojamai perduoda žiniasklaida ir kuri didina nervinę atmosferą visuomenėje. Šis terminas atsirado 2003 m. per SARS epidemiją, tačiau aktyviai vartojamas nuo praėjusių metų, kai PSO pareiškė, kad infodemija yra ne mažiau pavojinga nei pandemija.

Praėjusiais metais PSO pavartojo dar vieną žodelį - "infodemiologija". Jis taip pat gimė 2000-ųjų pradžioje PSO gelmėse. Šį terminą sugalvojo Kanados gydytojas Guntheris Eysenbachas, pasaulinio kongreso "Internetas medicinoje" organizatorius ir vadovas. Iš tikrųjų tai nauja disciplina, skirta kovos su infodemija metodams kurti. Nors "infodemiologija" atsirado medicinos bendruomenėje, ši disciplina (jei ją taip vadiname) nėra medicininė. Infidemijos gali paveikti visas visuomenės gyvenimo sritis - politiką, ekonomiką, karinius reikalus, kultūrą ir t. t. PSO yra idealus forumas, kuriame galima taikyti universalius kovos su bet kuria infekcine liga metodus. Anksčiau tai buvo vadinama ideologine kova, kurioje, kaip žinome, nėra taikaus sambūvio.

2020 m. gegužės mėn. Pasaulio sveikatos asamblėjoje PSO valstybės narės priėmė rezoliuciją WHA73.1 dėl kovos su COVID-19. Rezoliucijoje pažymima, kad infodemos problemos sprendimas yra svarbi kovos su COVID-19 pandemija dalis.



2020 m. vasarą PSO surengė pirmąją infodemiologijos konferenciją. Konferencija vyko nuotoliniu būdu (internetu), buvo labai intensyvi ir truko nuo 2020 m. birželio 30 d. iki liepos 16 d. Kaip pranešė PSO, konferencijoje dalyvavo daugiau kaip 100 ekspertų iš 35 šalių, atstovaujančių 20 skirtingų sričių kompetencijos ir žinių. Po konferencijos, 2021 m. vasarį, PSO paskelbė penkių krypčių mokslinių tyrimų programą, skirtą kovai su užkrečiamosiomis ligomis.

Kalbant apie praktinę kovą su vadinamąja infodemija, PSO pasiekimai yra neįtikėtini. Prieš paskelbiant pandemiją PSO skaitmeninių operacijų vadovas Andrew Pattinsonas surengė apskritojo stalo diskusiją ir pasirašė susitarimus su "Google", "Facebook", "Twitter", "Instagram" ir 30 bendrovių dėl visos informacijos apie COVID-19 cenzūravimo ir informacijos, prieštaraujančios oficialiai PSO pozicijai, blokavimo.

Skaitmeninėje erdvėje atsirado daug įmonių, ne pelno siekiančių organizacijų ir svetainių, kurių tikslas – "feikų demaskavimas“. Sąvoka "feikas“ apima gerbiamų mokslininkų, atstovaujančių medicinos mokslui, kalbas ir publikacijas, jei jos prieštarauja PSO pozicijai arba yra su ja nesuderinamos. Pavyzdžiui, garsus prancūzų virusologas ir Nobelio premijos laureatas Luc Antoine Montagnier 2020 m. pavasarį pareiškė, kad koronaviruso keliama grėsmė yra perdėta ir kad infekcija nepatenka į pandemijos kategoriją. PSO ir jos padėjėjai reagavo nedelsdami. Pirma, visos Montagnier kalbos šia tema buvo blokuojamos. Antra, Nobelio premijos laureatas buvo apkaltintas "kvailumu", "neprofesionalumu" ir "sąmokslu". Kiekvieną medicinos specialisto pasisakymą pradėjo lydėti dešimtys "paneigimų" ir "demaskavimų". Visi jie yra tos pačios klišės, jose nėra jokios esminės mokslinės diskusijos.

Kova su "infodemija", kurią PSO vykdo bendradarbiaudama su Silicio slėnio įmonėmis, primena viduramžių inkviziciją. Kelios šalys rengia arba jau priėmė įstatymus, kuriais siekiama nustatyti baudžiamąją atsakomybę už „feikų“ platinimą. Prisiminkime: su George'o Orwello disidentu kovojo ne tik Tiesos ministerija, bet ir Meilės ministerija.

https://www.fondsk.ru/news/2021/09/13/chto-takoe-infodemija-54453.html





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą