2023-05-25

Prof. S.Saveljevas apie durnių gamybą mokykloje

 


https://youtu.be/Y2wopNlbrgQ

Nuo 2024 metų visi neįgalūs vaikai, taip pat ir turintys intelekto negalią, galės lankyti bendrojo ugdymo mokyklas, o mokyklos privalės priimti vaikus, turinčius specialiųjų ugdymosi poreikių. Net jei mokyklos neturės reikiamų specialistų ir sąlygų – negalės šios prievolės išvengti.

Kokios bus tokio ugdymo pasekmės?

Apie jas kalba garsus smegenų struktūros ir funkcijos tyrinėtojas prof. S.Saveljevas video, pavadinyame „Genialumo siaubas.“


Video 34:00 min.: Žinoma istorija, kuri buvo primesta mūsų valstybei ne taip senai, kad vaikai su įvairiais psichikos nukrypimais turi mokytis bendrosiose klasėse. Kas vyksta? Bet kuris mokytojas jums pasakys, kad tuojau pat visu mokinių mokymosi cenzas krenta iki didžiausio mažaraščio lygio. O jis nelabai sveikas. Ką daryti? Tai instrumentas atimti iš valstybės intelektuolinį vaikų vystymasi . Tai padaryta prisidengiant humanizmu, pseudohumanizmu, nes tokiems vaikams reikalingas specialus ugdymas, specialūs mokytojai, specialios mokyklos. Tai buvo TSRS, nes su jais reikia dirbti kitaip, negu su normaliais vaikais. Jei atrinkti genialius vaikus, tai jiems reikia sukurti ypatingą aplinką. Reikia užsiimti ne kaip dabar su dvejetukininkais ir durniais, o su genijais ir talentais, tuomet tai duos rezultatą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą