2016-11-24

Arabai džiūgauja: Alachas pasiuntė ugnį ant sionistų



Izraelio portale 9tv rašoma, kad Palestinos autonomijoje ir arabų valstybėse žinios apie gaisrus Izraelyje sukėlė džiaugsmą ir džiūgavimą. „Sionistinė šalis dega“ - šis posakis šiandien tapo pačiu populiariausiu tarp arabų socialinių tinklų lankytojų, praneša Egipto laikraštis „Al-Jaum al-sabaa“.



Laikraštis „al-Dostor“ cituoja dar vieną populiarų interneto šūkį: „O, Alache, apšlakstyk juos iš dangaus benzinu 95-m“.

„Izraelis bandė uždrausti muedzinus, dabar jį apėmė ugnis, šlovė Alachui“, - parašė Tviteryje aukštas Dubajaus policijos pareigūnas.


Socialiniuose tinkluose arabai viliasi, kad ugnis sunaikins strateginius objektus ir sukels ekologinę katastrofą, persimetęs į kariuomenės arsenalus ir chemijos kombinatus.

„Tegu visi Izraelio kaimynai jam padeda - „Tegul visi Izraelio kaimynai jam padeda – siunčia lėktuvus, pilnus benzino, ir apšlaksto juo gaisro rajonus, noriu užuosti barbekiu iš sionistų kvapą“ - parašė vienas iš Feisbuko vartotojų.

Paskyroje, pavadintoje „Beit-Lechem TV“ paskelbtas video „ugnies įpūtimo dainos“, kurią atlieka musulmonų choras, matomai iš Beatliejaus, Daugybė arabų socialiniuose tinkluose skelbia gaisro židinių žemėlapį, kurį palydi piktais komentarais.

Feisbuko blogeris iš Gazos parašė: „Rusų lėktuvai, kurie kiekvieną degina nelaimingus sirus, dabar padeda gesinti sionistams ugnį okupuotose teritorijose. Alache, pametėk jiems dar ugnies“.

Kaip pažymi gaisrininkai, daugiau dviejų trečdalių dabartinių gaisrų yra padegimai, kitas trečdalis – dėl žmonių nerūpestingumo. Šią savaitę buvo ypač palankios sąlygos plisti ugniai – žemas drėgnumas, nelijo ir vėjuota.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą