2016-11-28

Junkeris už blogą darbą gaus 10204 eurų priedą!


Neliūdėkite mieli tautiečiai pensininkai, kad prieš Kalėdas jūsų tuščios kišenės, kad esate labiausiai nualinti visoje Europoje, pasidžiaukite už kitus, tai taip kilnu!

Štai austrai, kurių vidutinė pensija -1000 eurų, gaus dar 100 eurų priedą. Bet ką reiškia šitas priedas lyginant su tais priedais ir ta alga, kurią gaus vertingiausias ES žmogus (kaip kalba informuoti šaltiniai, turintis problemų su alkoholiu), Europos komisijos pirmininkas - Žanas Klodas Junkeris.

Visiems įdomu, už kokius nuopelnus šios karališkos algos ir karališki priedai? Šį klausimą šiandien kelia Austrijos Krone. Gal už Didžiosios Britanijos Brexit? O gal už milijonus nelegalių imigrantų, užplūdusių Europą? O gal už nesibaigiančią ekonomikos krizę?

Junkerio alga yra 325000 eurų. Tai dvigubai daugiau negus Anglijos premjero ir 25000 eurų daugiau negu Austrijos kanclerio. Šis buvęs Liuksemburgo premjeras, o prieš tai JAV banko „Goldman Sachs“ vykdantysis direktorius, gaus dar ir papildomą Kalėdinį bonusą – 5181 eurus. Dar jis gauna iš Europos Komisijos 48657 eurų subsidiją ir 17017 eurų „už papildomas išlaidas“.

Išėjus iš šio darbo, kuriame būnant galima nieko neveikti, bent jau nieko nenuveikti, ar kenkti, jis gaus 70000 eurų pensiją ir 420000 eurų „pašalpą“ naujo gyvenimo pradžiai.

Krone kelia aktualų klausimą, ar sumažės EK pirmininko alga po Brexit, kai sumažės ES biudžetas?

Bet ar mažėja Lietuvos prezidentės, premjero, seimo narių algos dėl to, kad Lietuvoje gyventojų sumažėjo trečdaliu. Juk jų algos irgi turėjo sumažėti. Kas per piemenys, kurie praganė trečdalį kaimenės? 

Taip ir Junkeris, kuris praganė 65 milijonus savo avelių iš Didžiosios Britanijos, ir toliau krės girtus pokštus ir už nieką neatsakys.

Šiuo metu ES struktūrose dirba 55000 karališkai apmokamų darbuotojų. Visiems jiems algos bus pakeltos 3,3%. Junkeriui tai bus 10204 priedas per metus!











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą