2016-11-05

Europos sąjunga primena senąjį komunistinį režimą



Buvęs Čekijos prezidentas Vaclovas Klausas Stoholme pasakė, kad Europos sąjunga neatsakinga ir nedemokratiška organizacija, kuri vis labiau primena senąjį Rytų Europos komunistinį režimą, rašoma Breitbart.

Vaclovas Klausas, kuris buvo Čekijos prezidentu visą dešimtmetį iki 2013 metų, pasmerkė ES už tai, kad primeta ideologiją, kuri apriboja laisvę. Jis apkaltino dabartinius ES lyderius slepiant savo tikrus ketinimus.

Europos laisvės premijos Stoholme įteikimo proga, prezidentas Klausas pareiškė, kad per savo šalies komunistinę patirtį Čekija išmoko branginti laisvę, bet jo tėvynainiai klaidingai manė, kad tai tęsis amžinai.

„Per 27 metus po komunizmo žlugimo, mes palaipsniui aptikome, kad mes gyvename pasaulyje, kuris yra kitoks, negu tas, kurio mes norėjome“.

„Tapo akivaizdu, kad laisvės nebuvimas – tai nebūtinai susijęs su totalitariniu ir autoritariniu režimu.“

“Yra ir kiti nedemokratiniai - izmai ir instituciniai mechanizmai, kurie atveda prie analogiškų rezultatų ir pasekmių“.

Vaclovas Klausas pažymėjo, kad dėka vadovaujančios Europos sąjungos ideologijos, jo šalis yra „labiau socialistinė, kontroliuojama ir reguliuojama visuomenė dabar, negu tai buvo galima įsivaizduoti prieš 27 metus“. Jo nuomone ES ne tolsta nuo komunistinės visuomenės, bet grįžta į ją.

Klausas apkaltino ES žlugdant laisvos visuomenės principus, per įtvirtinimą tokių sąvokų, kaip „žalioji ideologiją“, kurią jis pavadino „tradicinio socialistinio mokymo pavojinga alternatyva“.

Eksprezidentas Klausas apkaltino ES ideologizuojant „žmogaus teises“, ką jis pavadino „revoliuciniu piliečių teisių neigimu“ ir bandymu sunaikinti suverenią valstybę.

Jis taip pat sukritikavo Europos lyderius už galvos slėpimą į smėlį ir nesupratimą tikrų Europos Sąjungos ketinimų.

Matomai, jie skaito, kad ES yra šalių konglomeratas, kur „visi lygūs“ - Orvelo prasme.
Jis pažymėjo, kad Europos sąjungoje nėra realios demokratijos ir vyksta sprendimų priėmimo centralizacija.

Tai „ribota ir neveikianti valiutinė sąjunga ir neatsakinga atvirų sienų Šengeno politika.
Vaclovas Klausas pagarsėjo kaip Euro skeptikas dėl savo pasisakymų jam būnant Čekijos prezidentu ir po to.

Anksčiau šiais metais, jis pavadino Europoje besitęsiančią migracijos krizę „blogiausia krize nuo Antrojo Pasaulinio karo laikų“, dėl ko apkaltino ES lyderius.

„Karai prieš turkus buvo dalimi istorijos Centrinės ir Rytų Europos (ir Balkanuose) šimtmečius, - pasakė jis. „Dabartiniai planai apgyvendinimo musulmonų Europoje, ir Briuselyje, panašu, visiškai absurdiški šiame kontekste“, - pasakė Klausas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą