2016-11-14

Trampas su Putinu kalbėjo telefonu

Apie išrinktojo JAV prezidento Donaldo Trampo ir Rusijos prezidento pokalbį pranešė Rusijos prezidento svetainė kremlin. ru. Pokalbis įvyko pagal abipusį susitarimą.
Rusijos prezidento svetainėje rašoma, kad Rusijos lyderis dar kartą pasveikino Donaldą Trampą su pergale prezidento rinkimuose, palinkėjo jam sėkmės realizuojant rinkimų programą ir pažymėjo pasirengimą megzti partnerystės dialogą su naująja administracija, paremtą lygybės, abipusės pagarbos ir nesikišimo į vidaus reikalus principais.
Pokalbio metu V.Putinas ir D.Trampas ne tiktai sutiko, kad dabartinė Amerikos-Rusijos tarpusavio santykių būklė yra nepatenkinama, bet ir pasisakė už bendrą darbą išvedant juos į konstruktyvaus bendradarbiavimo vagą dėl viso rato klausimų. Pabrėžta svarba sukūrimo patikimo pagrindo dvišalių ryšių prekybinio-ekonominio komponento.
Pažymėta, kad sekančiais metais sukanka 210 metų nuo diplomatinių santykių tarp Rusijos ir JAV užmezgimo, kas savaime turi stimuliuoti sugrįžimą prie pragmatiško, abipusiai naudingo bendradarbiavimo, kuris atitiktų abiejų šalių interesams, stabilumui ir saugumui visame pasaulyje.
V.Putinas ir D,Trampas pritarė nuomonei dėl būtinybės pastangų kovojant su bendru priešu numeris vienas – tarptautiniu terorizmu ir ekstremizmu. Iš tokios pozicijos buvo aptarti ir klausimai dėl sureguliavimo Sirijos krizės.
Sutarta tęsti kontaktus telefonu ir perspektyvoje numatyti asmeninį susitikimą, kurios pasiruošimu užsiims abiejų šalių atstovai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą