2016-11-04

Krikščionys – žiauriausiai diskriminuojama religinė grupė pasaulyje



Organizacijos „Open Doors“ duomenimis, krikščionys – žiauriausiai diskriminuojama religinė grupė pasaulyje, praneša Lenkijos radijas. Apie tai byloja „Pasaulinis persekiojimo indeksas 2016“, paskelbtas minėtos organizacijos.

„Open Doors“ organizacijos duomenimis, maždaug 100 milijonų krikščionių, daugiau, kaip iš 50 šalių yra persekiojami dėl tikėjimo. Pagrinde tai vyksta musulmoniškuose ir komunistiniuose kraštuose.

Lapkričio 4 dieną Krokuvoje prasidėjo II Europos krikščionių gynimo kongresas. „Mes norime sukurti konkrečios pagalbos formas. Pagrindinai kalba eina apie krikščionis, kurie yra musulmonų persekiojami pabėgėlių stovyklose“, - pasakė Jokub Baltrosevič iš „Vienas iš mūsų“ fondo, kuris yra vienas iš šio kongreso organizatorių.

„Mes sukvietėme ekspertus iš visos Europos ir tikimės, kad mums pavyks sukurti konkrečias rekomendacijas Lenkijos vyriausybei, taip ir Janui Figliui, Europos komisijos įgaliotiniui krikščionių persekiojimo už Europos sąjungos ribų klausimams. Mes tikimės, kad šios rekomendacijos bus realizuotos ir tai padės krikščionims Artimuose Rytuose, kurie pergyvena gyvenimišką tragediją ir priversti palikti namus, gelbėdami savo gyvybes“, - pranešė Jokūbas Baltrosevič.

Kongresas prasidėjo 15.00 valandą penktadienį pagrindinėje Krokuvos aikštėje ir tęsis lapkričio 5 dieną.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą