2016-11-05

NBC: amerikiečių kariniai hakeriai prasiskverbė į Kremliaus komandinę sistemą



NBC News su nuoroda į aukštas pareigas Amerikos žvalgyboje užimantį anoniminį asmenį ir slaptus dokumentus pranešė, kad JAV kariniai hakeriai prasiskverbė į Rusijos vyriausybės tinklus ir pasiruošę „smogti smūgį prireikus“. Oficialių komentarų kol kas nėra. Valstybės departamento atstovai yra skelbę, kad nėra suinteresuoti konfrontuoti su Rusija kibernetinėje erdvėje.

„Kariniai JAV hakeriai prasiskverbė į Rusijos elektros ir telekomunikacijų tinklus, o taip pat į Kremliaus komandinę sistemą, padarė juos jautrius atakoms slapto JAV kibernetinio ginklo pagalba, jeigu JAV nuspręs tai būtinu. Apie tai pranešė aukštas pareigas užimantis žvalgybos atstovas, tai seka taip pat iš super slaptų dokumentų, ištirtų NBC News", — pranešė televizijos kanalas.

NBC News tvirtina, kad pagal jų turimą informaciją, „kibernetinis ginklas bus panaudotas tiktai tuo mažai tikėtinu atveju, jeigu prieš JAV bus įvykdytas reikšmingas antpuolis“.

Pastaruoju metu pasirodė daug niekuo oficialiai nepatvirtintų kaltinimų, kas Rusija per kibernetinę erdvę kišasi į JAV prezidento rinkimų kompaniją. Bet kam į šią kompaniją kištis, kam vogti JAV karines paslaptis, jeigu pretendentė į JAV prezidento postą Hilari Klintos viešai jas išduoda, slaptą valstybės informaciją saugo privačiuose serveriuose? Ji net viešai paskelbė laiką, per kurį JAV smogia atsakomąjį branduolinį smūgį – “4 minutės“!

Kiek anksčiau Rusijos MIP pranešė, kad Rusija visą savo komandinę kibernetinę erdvę daro uždarą, neprieinamą iš išorės, todėl NBC News pranešimas – tėra pasenusių faktų konstatavimas, „informacinė bomba“, bet prikimšta šiaudų. 







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą