2016-11-26

Negrų maištas Turine prieš „rasistus italus“: „Alachas padės mums atkeršyti“



Turine nelegalūs migrantai iš Afrikos trečiadienio naktį ir ketvirtadienį išėjo į gatvę protestuodami, kad jiems už italų mokesčių mokėtojų pinigus nesuteikiamas „orus gyvenimas“. Jie šaukė, kad prieš metus vykusios skerdynės Paryžiuje Bataklane buvo „atstumtųjų maištas“. „Mes nieko neturime šiame mieste“, - pasakė nelegalas iš Kamerūno, kad „žmonės nesupranta, kad ir mes norime oraus gyvenimo“ (1).

Trečiadienį apie 23 valandą maždaug trys šimtai negrų, iš jų neteisėtai užgrobto buvusio Turino Olimpinio kaimelio, išėjo į Džordano Bruno gatvę ypač agresyviai nusiteikę: jie laužė kelio ženklus, mėtė butelius ir vartė šiukšlių konteinerius. Nelegalų protestas buvo prieš italus, gyvenančius šiame rajone, kuriuos jie vadino „rasistais“ ir „svoločiais“. Prie jų greitai prisijungė dar šimtas demonstrantų, kurie blokavo transporto eismą gatve ir ėmė viską aplink siaubti. Italai iškvietė policiją, kuri išvaikė sužvėrėjusių negrų gaują. Maištas buvo sutramdytas vėlai po pusiaunakčio, bet vietos gyventojų patirtas siaubas neišnyko. Kitą dieną negrų riaušės vėl pasikartojo.



Trečiadienį vyko futbolo rungtynės tarp Napeapolio Napoli ir Kijevo Dinamo klubų. Rungtynės pasibaigė 22:00. Pagal dviejų varžybų rezultatą laimėjo Dinamo. Pasirodo, imigrantai turtingi, jie dalyvauja totalizatoriuje bukmekerių kontorose, kurios yra Džordano Bruno gatvėje. Tuo metu, trisdešimtyje metrų nuo Galimberti aikštės ir netoli namų, kuriuose gyvena afrikiečiai susprogo kelios petardos, italų vadinamos „petardoni“. Po valandos sprogo dar viena petardoni. Šis petardos sprogimas ir buvo pretekstas negrų agresijai ir riaušėms.


Riaušininkai buvo iš tų 1500 afrikiečių, kurie neteisėtai įsikraustė į apleistą Olimpinį kaimelį Turine (2).Visi jie – niekur nedirbantys socialiniai parazitai, sėdintys ant italų mokesčių mokėtojų sprando. Dalis iš jų užsiima nelegalia prekyba ir kenkia Italijos ekonomikai.

Šiame rajone gyvenantis italas Umberto pasakė, kad ruošiasi išvykti iš šio rajono, nes jo žodžiais, jam nusibodo ši nuolatinio smurto situacija. „Dabar mes iš tikrųjų bijom“, - pasakė Umberto.

Europos parlamento deputatas nuo Šiaurės lygos partijos Mario Borghezio pasakė, kad jo anti migracijos partija jau daug metų kelia aliarmą dėl situacijos Turino buvusiame olimpiniame komplekse. Jis pasakė: „akivaizdu, kad priimamos iki šiol priemonės pasirodė nepakankamos, kad užkirsti kelią nesibaigiantiems prievartos aktams, kurie sukelia baimę ir nerimą pas piliečius“.
Burgezio žodžiais, vyriausybė privalo panaikinti šį gangrenos židinį ir imtis skubių ir būtinų žingsnių perkeliant migrantus ir išvejant visus nusikaltėlius“.

Šiaurės Lygos politikas pareikalavo „nulinio pakantumo“ migrantams buvusiame Olimpiniame kaimelyje dar pernai, kai negrai iš šio kaimelio pagrobė psichiškai nesveiką mergaitę ir ją 30 valandų prievartavo.

Nuo šių metų pradžios jau daugiau negu 168500 nelegalių migrantų išsilaipino Italijoje. Visi jie ne iš Artimųjų Rytų, kur vyksta karas, o iš saugių Afrikos valstybių: Nigerijos, Eritrėjos, Sudano Gambijos, Kot d'Ivuaro, Gvinėjos, Somalio ir Malio (3).

Turino Universiteto profesorė Anna Bono pasakė, kad dauguma į Italiją atvykstančių afrikiečių nėra pabėgėliai ir net ne skurdūs žmonės, kurie gelbėjasi nuo bado, o yra jauni viduriniosios klasės atstovai. Ji taip pat pareiškė, kad Afrikos valstybėse vyksta aktyvi reklaminė kompanija, kuri žada Europoje šiltą priėmimą ir socialinę paramą.

„Afrikos šalyse į pietus nuo Sacharos vykdoma reklama kviečianti vykti į Italija, aiškinanti, kad čia viskas nemokama. Ir tai iš tikrųjų taip“ - pasakė profesorė.

Yra daug duomenų, kad šią reklamą finansuoja ir negrų perkėlimą į Europą organizuoja JAV ir Anglijos NVO, kurios turi ryšį su tokiais pasaulinio sionizmo atstovais, kaip Džordžas Sorošas (4).

Nesenai netoli Venecijos apgyvendinti imigrantai negrai surengė streiką, blokavo regioninį kelią ir reikalavo Armani ir Hugo Boss dizainerių drabužių, bei Pirelli batų. Caritas drabužiai jiems netiko, nes neturėjo žinomų brendų etikečių (5).

Gegužės mėnesį grupė „nepilnamečių vaikų“ - nelegalių imigrantų protestavo, nes „mieste per mažai pramogų“. Po to, kai jie pilnai sunaikino apgyvendinimo centrą, juo jau nebuvo įmanoma panaudoti, VRM pervežė migrantus į ištaigingą viešbutį.

Birželio mėnesį, nelegalūs Afrikos imigrantai, gyvenantys mažame Sardinijos miestelyje, protestavo kelias dienas, reikalaudami geresnio maisto, televizoriaus kiekviename numeryje, o taip pat autobuso kiekvieną dieną, kad juos vežtų į salos sostinę Kaljari. Įtampa miestelyje išaugo, negrai mosavo pagaliais ir sudaužė daiktus viešbutyje. Politikas iš Marčello miestelio Sardinijoje taip komentavo šį incidentą. „Tai neleistina mums, kad toliau priimti šituos žmones, kurie nevertina vaišingumo, gyvenimo veltui viešbutyje, maitinimo“.

„Tai labai paprasta, kad apkaltinti mus rasizmu ar ksenofobija, bet mes atsisakome kęsti šitą neteisybę Sardinijos žmonių atžvilgiu,“ - pasakė politikas ir pažymėjo, kad tai raumeningi vaikinai ir visi turi paskutinio modelio aifonus.

„Aš sakau, jeigu jie nori, kad būtų televizoriai kiekviename kambaryje ir netgi masažistės, jie turi būti pakrauti į laivą ir išsiųsti nedelsiant atgal į Afriką. Su „one-way ticket”.

Italijos premjeras Matteo Renzi yra pasakęs, kad nelegalūs ekonominiai migrantai yra nepakeliama našta Italijai. Pernai jie kainavo šaliai 1 milijardą eurų, šiemet jie kainuos 1,5 milijardus. Netiesioginė imigrantų žala Italijos ekonomikai skaičiuojama 26,5 milijardai eurų. Juos sudaro nuostoliai dėl pajamų praradimo, nuostoliai dėl traumų, draudimas ir išlaidos saugumo sistemoms, nusikalstamumo prevencijai (6).

Italijos premjeras pasakė, kad Italija „arba blokuos migraciją 2017 metais, arba nepergyvens sekančių metų, tokių, kaip šie metai“ (4).








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą