2016-11-15

Rusai valdžios vagis sodina į kalėjimą, o mes į Seimą

Auksinių šaukštų vagis vakar prisiekinėjo ištikimybe Lietuvai! Kaip dar labiau galima išsityčioti iš Lietuvos žmonių, kaip per sąrašą įvilkti į Seimą dėl biudžeto lėšų vagystės susikompromitavusį politiką, kaip leisti jam viešai išniekinti Seimo nario priesaiką?

Man atrodo, kad riksmas „Rusai puola“ reikalingas vien tam, kad vogti, sukėlus triukšmą. Tai per šimtmečius išbandyta vagių taktika.

Rusai, tuo tarpu, apsivalo. Šiandien areštavo Ekonominio vystymo ministrą Aleksėjų Uliukajevą už dviejų milijonų kyšį. Sekė kelis mėnesius ir už rankos pagavo su pinigais. Putinas sankcionavo.

O kas trukdė Daliai Grybauskaitei paimti su įkalčiais apsivogusį socdemą, kas jai trukdė išdraskyti geležinkelių gyvatyną, kitus vagių lizdus?

Niekas netrukdę, todėl ir tenka šaukti „Rusai puola“, kad niekas netrukdytų komunistinėms išnaroma apvoginėti Lietuvą.

Šiandien New YorkTimes rašoma, kad Rusijos ekonomikos ministras buvo sulaikytas išvakarėse ir apkaltintas 2 milijonų kyšio paėmimu „ryšium su didžiuliu naftos sandoriu“.

Šašiasdešimtmetis Aleksėjus Uliukajevas buvo pats aukščiausias pareigūnas, sulaikytas Rusijoje nuo 1991 metų pučo laikų, rašo New York Times.

Baudžiamoji byla buvo iškelta prieš poną Uliukajevą dėl įtarimo pareikalavus kyšio už sankcionavimo parduoti naftos kompaniją „Bašneft“, kompanijai „Rosneft“.

„Rosneft“ sumokėjo daugiau negu penkis milijardus dolerių „Bašneft“, kurią vyriausybė konfiskavo pas vieną iš oligarchų. Iki paskelbimo apie pardavimą visuomenėje vyko viešos diskusijos, o Putinas pareiškė nusistebėjimą dėl vyriausybės rekomendacijos leisti sandorį.

Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas papasakojo rusų žurnalistams, kad tai „labai rimti kaltinimai, kurie reikalauja rimtų įrodymų“. Jo žodžiais, galutinį sprendimą duos tiktai teismas.

New York Times rašo, kad per paskutinius du metus Rusijoje buvo areštuoti mažiausiai du gubernatoriai, bet tokio lygio korupcionierius areštuotas pirmą kartą.

New York Times, suprantama, nieko nerašo apie auksinius šaukštus ir vagis, kurie dirbs Lietuvos Seime. Ką rašyti apie valstybę, kurios valdžia įnirtingai trina ją iš pasaulio žemėlapio, toleruoja vagis?

Taigi, „rusai ir toliau mus puola!“




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą