2017-06-15

Lenkija nesileis šantažuojama


Lenkija, Čekija ir Vengrija atsidūrė Europos komisijos taikinyje, nes atsisakė įsileisti migrantus iš Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos, rašoma lenkų laikraštyje Gazeta Polska Codziennie.

Lenkijos valdžia neketina, tačiau, paklusti šantažui. – Aš nesutinku su tuo, kad žmones į Lenkiją vežtų per prievartą. Ir absoliučiai nesutinku su tuo, kad juos Lenkijoje laikytų jėga, tai yra kad žmonės Lenkijoje būtų sulaikomi, – vakar pasakė prezidentas Andžėjus Duda.

Laikraštis pažymi, kad Europos komisijos migrantų paskirstymo politika patyrė nesėkmę ir tik keli procentai iš numatytų 160 000 buvo paskirstyta.


Lenkijos diplomatijos vadovas Vitoldas Vaščikovskis pasakė: „Lenkija atvira imigrantams“

Vitoldas Vaščikovskis pažymėjo, kad Lenkija priima šimtus tūkstančių imigrantų iš Ukrainos.

Paklaustas dėl sankcijų, kurias Europos sąjunga gali įvesti Lenkijai už atsisakymą priimti migrantus, Vaščikovskis pažymėjo, kad tai labai tolima perspektyva. Jis paaiškino, kad toks sprendimas gali būti priimtas tiktai po daugiametės procedūros, todėl Lenkija turi pakankamai laiko argumentuoti savo poziciją.

Vitoldo Vaščikovskio žodžiais, ES turi priimti omėn tą faktą, kad Lenkija yra ES pasienio valstybė, kuri apsaugo didelę dalį Bendrijos sienos.

Lenkijos diplomatijos vadovas pažymėjo taip pat, kad ES įstatymai nenumato sankcijų dėl atsisakymo priimti pabėgėlius.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą