2018-12-24

Globalus migracijos paktas užpykdė Italiją ir ji trečdaliu mažina JTO finansavimą



Il Giornale praneša, kad pastaruosius mėnesius Italija sulaukė iš JTO nepagrįstų priekaištų dėl „imigracijos“ ir „rasizmo“. Vos prieš kelias dienas vyko „armreslingas dėl Global Compact“. Tai privertė Italijos vyriausybę peržiūrėto savo poziciją JTO finansavimo atžvilgiu ir ji nutarė sumažinti jos finansavimą trečdaliu. Tai sudarys 32 milijonus eurų. Pradedant 2019 metais, Italijos vyriausybė sumažins šia suma JTO finansavimą, kuria privalo įnešti į JTO iždą. Apie tokią galimybę dar rugsėjo mėnesį pranešė vicepremjeras Matteo Salvini, kai JTO žadėjo siųsti į Italiją komisarus, kontroliuoti „daugėjimą prievartos aktų ir rasizmo migrantų atžvilgiu, kilusių iš Afrikos ir romų".


Priekaištų iš JTO, iš „organizacijos, kuri Italijai kiekvienais metais kainuoja virš 100 milijonų eurų per metus, Salvini nebuvo pasirangęs priimti. Salvini pareiškė, kad su Luigi Di Maio svarstys, kad dalį JTO skiriamų pinigų skirs kompensuoti nuostoliams, surištiems su imigracija. Įnašas tokiu būdu bus sumažintas 35,3 milijonais eurų 2019 metais ir 32,3 milijonais eurų, pradedant nuo 2020 metų.

Pranešama, kad Italijos santykiai su JTO galutiniai pašlijo dėl Globalaus migracijos pakto, kurį pasirašyti atsisakė Italijos premjeras Konte. Paktas legalizuoja visų teisę migruoti kur panorėjus. Italija su tuo nesutiko. Lietuvos valdžia išdavė tautos interesus ir pritarė nekontroliuojamai migracijai į mūsų šalį.

2018—2019 metais JAV sumažino savo indėlį į JTO biudžetą $285 milijonais. Donaldas Trampas JTO finansavimą nusprendė sumažinti 2017 metų sausio mėnesį, bet galutinai JAV prezidentas priėmė savo sprendimą po to, kai JTO Saugumo Taryba ir Generalinė Asamblėja pasisakė prieš JAV iniciatyvą pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine.

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą