2019-08-10

Pranciškus: į Europą perkeltos afrikiečių bendruomenės atgaivins ekonomiką



Italų laikraštis „La Stampa“ paskelbė interviu su Romos popiežiumi Pranciškumi. Pontifikas išsakė pasiūlymą, kaip galima atgaivinti ištuštėjusių Europos regionų ekonomiką: į juos perkelti bendruomenes imigrantų iš Afrikos ir Azijos. Interviu jis kritikavo suverenitetą palaikančias Europos tautas ir populistus. Jis pasakė: „Aš bijau“, „migrantai turi būti sveikinami“.


Aš negalėjau šio interviu praleisti jo nepanagrinėjęs, nes per kelis pastaruosius metus popiežiaus Bergoglio asmeniui ir jo veikai skyriau dešimtis straipsnių savo bloge www.lebionka.blogspot.com. Popiežių Pranciškų aš skaitau vienu iš pavojingiausių žmonių Europos tautoms, lietuvių tautai ir katalikų bažnyčiai.

Pranciškus plovė kojas Afrikos nusikaltėliams, agitavo už Europos kolonizavimą Afrikos ir Azijos atėjūnų ordomis, jis nieko nepadarė, kad apsaugoti Artimųjų Rytų, Afrikos ir Azijos krikščionis nuo jų genocido.

2018 metais Krokuvos kunigas profesorius Edvardas Staniek meldėsi už popiežiaus Pranciškaus mirtį: „Jei popiežius neklauso Jėzaus, jis nedalyvauja jo valdyme". Aš meldžiuosi už popiežiaus išmintį, už jo širdį atvirą Šventajai Dvasiai, o jei taip nėra, aš meldžiuosi už jo greitą išvykimą į Tėvo namus. Aš visada galiu paprašyti Dievo, kad jam būtų duota laiminga mirtis, nes laiminga mirtis yra puiki malonė. Taip profesorius Staniek pasakė kalbėdamas apie klaidingas, jo nuomone, Pranciškaus pažiūras, prie kurių teologas priskyrė atsivėrimą musulmonams ir gyvenantiems mirtinoje nuodėmėje homoseksualistams.

Šiais metais 20 įžymių teologų kreipėsi į vyskupus atviru laišku, kuriame apkaltino popiežių Pranciškų erezija ir pareikalavo jo atstatydinimo.

Paskelbtame interviu laikraščiui „La Stampa“ Pranciškus pasakė, kad „Europa neturi tirpti“. Jis pažymėjo, kad Europa „nusilpo ir dėl kai kurių administravimo problemų“. Jis išreiškė viltį, kad EK pirmininkei Ursulai fon der Layen pavyks ES atgaivinti.

Apie ES problemas pontifikas pasakė, kad „trūksta dialogo tarp šalių, tarp žmonių. Vietoj to matome „tik monologus“, nėra kompromisų ir įsiklausymo.

Toliau jis kalbėjo apie ekumeninį dialogą. Jis pasakė: 

„Niekada nepamirškite, kad visa tai iš aukščiau. Globalizacija, vienybė ne taip sumąstyta, kaip rutulys, bet, kaip daugiabriaunis: kiekviena tauta išlaiko savo identitetą vienybėje su kitais“.

Man šios kalbos labai priminė sovietinės kompartijos suvažiavimus, pasakas apie tautų draugystę, tautų susiliejimą į vieną tarybinę liaudį. Gal pasaulis nėra girdėjęs panašių kvailysčių, gal todėl kai kas tiki neokomunisto Bergoglio tuščiais žodžiais?

Atsakydamas į klausimą apie tai, kokius mato pavojus iš suverenizmo, popiežius atsakė:

„Suverenizmas tai izoliacija.“ Jam tai „primena 1934 metų Hitlerį". „Šalis turi būti suvereni, bet ne uždara“. Jo nuomone, suverenizmas „veda prie karų“.


Koks yra teisingas kelias dėl migrantų?

„Pirmiausiai, niekam nereikia nepaisyti pačios svarbiausios teisės: tai teisės į gyvybę.“ Imigrantai, popiežiaus nuomone, atvyksta pagrinde dėl to, kad bėga nuo karo arba ir bado, iš Artimųjų Rytų ir iš Afrikos. Mes turime kovoti už taiką. Badas daugiausiai liečia Afriką. Jo nuomone, reikia investuoti į Afriką, kad spręsti jos problemas ir sustabdyti migracijos srautus.

Tai kaip mes turime elgtis? Ką daryti, jei migrantų skaičius viršija galimybes?

„Yra valstybės, kurioms trūksta žmonių žemės ūkyje“, - pasakė Bergoglio. Jo nuomone, reikalingas kūrybiškumas.

„Man papasakojo, kad Europos šalyse yra pustuščiai miestai dėl gyventojų skaičiaus mažėjimo: ten galima būtų perduoti kai kurias migrantų bendruomenes, kurios būtų pajėgios atgaivinti regiono ekonomiką“.

Akmens amžiuje gyvenančios Afrikos bendruomenės, kurios nesugeba sukurti jokios ekonomikos savo gimtose šalyse, atvyks į Europą ir ją atgaivins! Didesnio marazmo ir kvailystės, prisipažinsiu, dar neteko girdėti.



Nuorodos:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą