2019-08-22

Italija: planai išeiti iš euro zonos



Euras vis labiau nuvertėja. Abejonės dėl bendros valiutos ateina iš ES šalių narių, rašoma Mmnews. Italijos politikų planuose išėjimas iš euro zonos. Tendencija, kad ir kitos šalys linksta prie šios politikos.

Matteo Salvini patarėjo Claudio Borghi nuomone, reikia išeiti iš euro zonos. „Euras-neteisinga valiuta Italijai“, - pasakė Borghi. Leidinyje „Capital“ 2019 metų rugpjūčio 9 dieną jis parašė: „Aš įsitikinęs, kad išėjimas iš euro gerai mūsų šaliai“. Borghi žodžiais, bendra valiuta trukdė Italijos ekonomikos augimui, yra konkurenciniu trūkumu ir neleidžia šaliai laisvai priimti sprendimus, vykdyti suverenią finansinę politiką.


Borgi mano, kad kalbėti apie išėjimą iš euro zonos galima būtų tik tuomet, jei vyriausybė turėtų rinkėjų mandatą tokiam žingsniui. Tokiu legitimumo įrodymų būtų, pavyzdžiui, pergalė rinkimuose ir surinkus virš 50 procentų rinkėjų balsų.

Gyventojų apklausos parodė, kad centro dešinė, kurią suformuotų „Lyga“ (38%), „Forca Italia“, „Fratelli d'Italia“ (8%), Forza Italia (6,5%) kartu surinktų 52,5% rinkėjų balsų. Demokratų partija surinktų 23%, o M5S -16,5%.


Šiandien „Lyga“ atstovai apsilankė pas Italijos prezidentą Sergio Mattarella. Prezidentui Salvini pasakė: „Aš atstovauju politinę jėgą, vieningą, kuri gali priimti italams naudingus sprendimus.“

Nuorodos:









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą