2019-08-21

Liberalizmas – antikonstitucinė ideologija


Šiandien viso pasaulio elitos meldžiasi liberalizmui.* Tarpusavyje ginčijasi tik dėl to, ko turi būti liberalizme daugiau: dešiniojo liberalizmo, kuris akcentuoja ekonomiką, verslo laisvę, laisvas rinkas, monopolijų neapmokestinimą, ar kairiojo liberalizmo – genderio politika, migrantai, žmogaus laisvės. Visa tai kas išeina už liberalizmo rėmų, yra vadinama populizmu. Dar egzistuoja antiliberalistinės ideologijos: nacionalizmas (iš dešinės) ir komunizmas (iš kairės). Jos nėra populizmas, nes yra pasaulėžiūros, kurias faktiškai nugalėjo liberalizmas.


Populizmas – liberalizmo priešas. Tai sukilimas prieš senas liberalias elitas, prieš jų veiklą, prieš jų pasaulėžiūrą. Liberalizmas prarado ryšį su demokratija. Liberali demokratija šiandien – mažumų valdžia nukreipta prieš daugumą (F.Fukujama). Populizmas – daugumos demokratinis judėjimas.
Pateikiu santrauką prof. Aleksandro Dugino pasisakymo „Apgaulės istorija. Kaip tauta prarado laisvę“ (Александр Дугин. История обмана. Как народ потерял свободу“),

Visose pasaulio šalių konstitucijose sakoma, kad valdžia priklauso tautai. Tai kaip galima tautą traktuoti žeminančiai? (populus-lot.tauta). Ją demonizuoti, diskredituoti? Liberalai tautą traktuoja, kaip individų sumą. Populistų sukilimas yra prieš liberalų ideologijos uzurpavimą tautos juridinių teisių.

Liberalizmas, komunizmas ir fašizmas turi būti juridiškai uždrausti. Populizmas yra tautos sugrįžimas į politiką. Šiandien vyksta demokratijos ir tautos teisės uzurpatorių kova prieš pačias tautas. Liberalizmas yra antikonstitucinė ideologija, kaip fašizmas ir komunizmas.

Šiandien būti liberalu reiškia būti nusikaltėliu, nes liberalizmas yra antikonstitucinė ideologija. Populizmas turi tapti tautų judėjimu už suverenitetą. Liberalios elitos yra antikonstitucinės. Jos įvykdė konstitucinį perversmą ir turi būti represuotos. Niekas neturi teisės kalbėti tautos vardu.

*Santrauką prof. Aleksandro Dugino pasisakymo „Apgaulės istorija. Kaip tauta prarado laisvę“ (Александр Дугин. История обмана. Как народ потерял свободу“),

Iliustracija: Rimantas Radišauskas. DU PASAULIAI iš ciklo „Kelias”


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą