2019-08-21

Tinkle plinta video iš Davoso, kuriame Italijos premjeras Konte žada vykdyti Merkel pavedimus



Tinkle sparčiai plinta Merkel ir Konte pašnekesys, įrašytas šių metų sausio mėnesį, verslo forumo Davose metu. Pokalbis atskleidžia svetimųjų interesams, bet ne italų tautai tarnaujančio premjero Konte veiklos užkulisius.

Konte pokalbyje skundėsi Merkel dėl vicepremjero Salvini veiklos, kuri remiasi migracijos stabdymu. Jis pabrėžė, kad pilnai palaiko „pabėgėlius“, kaip ir Junkeris su Merkel. Todėl jis atvežė moteris ir vaikus lėktuvu iš Maltos. Šypsodamasis jis sako: „Angela, nesijaudink, viskas bus taip. Tai tik mūsų pradžia.“

Tai buvo pradžia nuostabios draugystės, kurios įkvėpta „5-žvaigždių“ partija balsavo už Ursula fon der Leyen į Europos komisijos pirmininkės postą, priešingai nei jų koalicijos partneriai iš Matteo Salvini vadovaujama „Lyga“.


Šiandien Italijos atsistatydinusios vyriausybės vicepremjeras Matteo Salvini savo FB parašė:
„Paklausk Merkel, kaip sustabdyti Salvinį? Išprotėję dalykai. Po to, kai balsavo „5- žvaigždžių“ partija, Ursula Fon der Leyen, Merkel kandidatė, išrinkta Europos komisijos pirmininke.“

Greta šio teksto pateikiamas video iš Davoso, kuriame įamžinta atsistatydinusio Italijos premjero Džiuzepės Konte politinė prostitucija.





Vakar atsistatydino Džiuzepės Konte vadovaujama vyriausybė. Kaltę dėl žlugusios vyriausybės premjeras vertė Matteo Salvini. Šis, savo ruožtu, vyriausybės veiklos paralyžiavimu kaltino „5-žvaigždžių“ partiją ir premjerą.

Salvini „Lydos“ populiarumas yra apie 40 procentų, o „5-žvaigždžių“ vos 17 procentų. Politinė prostitucija ekspremjerui Konte ir jį delegavusioms „5-žvaigždėms“ vargu ar pridės populiarumo ateinančiuose rinkimuose. Suprantama, kad ES liberal-vaivorykštinis internacionalas dės visas pastangas, kad priešlaikiniai rinkimai neįvyktų.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą