Tel-Avivo restoranas „Cafra“
klientams pakišo kiaulę. Vietoj veršienos šefas klientams tiekė
kiaulieną. Apie tai sausio 30 dieną parašė Izraelio portalas 9tv.
Privatūs detektyvai buvo nusiųsti
įsitikinti apgavyste. Faktai pasitvirtino. Teismas pažeidėjui
skyrė piniginę baudą. Teisėjo žodžiais, daugelis žydų
neprisilaikančių košruto, nenaudoja kiaulės mėsos.
Pasirodo su kiauliena yra daug
įdomybių. Žydų tarpe yra nemažai kiaulienos mėgėjų,
nenorinčių, tačiau, pažeidinėti religinių reikalavimų. Ir čia
žydams į pagalbą atėjo genetikos mokslas.
2003
metais Rehovoto Universitete Daktarui Chaimui Basarfišui
pavyko gauti genetiškai midifikuotas kiaules, kurios neturėjo
skeltos kanopos. Pirmai neskeltakanopei kiaulei buvo suteiktas Tikvos
(Vilties) vardas. Apie savo darbo reikšmę daktaras
Basarfišas pasakė:
„Apie milijardą žmonių dabar
nevalgo kiaulienos dėl religinių motyvų. Tai, kaip jums žinoma,
judėjai ir musulmonai. Taip kad genetiškai modifikuotos
kiaulienos vartotojais gali tapti milijonai, šimtai milijonų. Aš
įsitikinęs, kad mūsų kiauliena suras kelia į dešimtis
musulmonų šalių. Ir mūsų genetiškai modifikuota kiaulė
pasitarnaus taikos reikalui Artimuosiuose Rytuose ir visame
pasaulyje.“
Šuo metu košerines kiaules jau
augina ir Rusijoje.
|
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą