2018-11-26

Italija pasisako prieš Globalų migracijos paktą


Kaip šiandien informavo italų dienraštis Il Giornale, prie sąrašo valstybių, kurios atsisako pasirašyti migracijos paktą, galima pridėti ir Italiją.

Valdančioji partija Lyga pasisakė prieš „teisę į migraciją“ ir „prieš nekontroliuojamą atvykimą“. Šiandien Italijos parlamento užsienio reikalų komisija svarstė Lygos teikimą, kad Italija „neprisijungtų prie Globalaus pakto, kaip tai padarė kitos Europos valstybės“.

„Niekas negali primesti nekontroliuojamą imigraciją“ - pareiškė frakcijos vadovas Paolo Formentini, kurio nuomone, tai yra „eilinis bandymas kištis į nacionalinę politiką“. Jau yra kelios valstybės, kurios nenori prisijungti prie susitarimo. Tai JAV, Lenkija, Austrija, Vengrija ir Australija. Dabar prie sąrašo galima pridėti ir Italiją.




„Yra anachronizmas ir socialiai pavojinga, - pasakė Formentini, - apriboti nacionalinį suverenitetą ir migracijos srautų valdymą. Tuo pat metu, yra netiesa, kad masinė imigracija yra teigiamas ir naudingas visiems reiškinys. Mes matėme praėjusiais metais, valdant kairiosioms vyriausybėms, kas įvyko Italijoje. Todėl reikalingas griežtas atskyrimas tarp pabėgėlių, kuriems mūsų durys bus atviros ir ekonominių migrantų, ir nelegalų“.

Koalicijos poziciją patvirtino Barbara Saltamartini, gamybinės veiklos komisijos pirmininkė. Jos žodžiais, Penkių žvaigždžių ir Lygos partijos neleis „atvykti bet kam, net po JTO skrybėle Globalaus pakto pagalba“. „Tuo pačiu metu, - tęsė Lygos deputatė, - mes visada remsime reguliuojamus srautus, bet mes negalime visiems suteikti teisę emigruoti, nepriklausomai nuo priežasčių, kurios privertė juos tai daryti.“ (…) „Tuo pačiu metu, tačiau, mes prieš nekontroliuojamą atvykimą į mūsų teritoriją“.

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/lega-contro-diritto-migrare-global-compact-non-faremo-1607511.html


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą