2018-11-07

Salvini laimėjo! Italijos senatas patvirtino naują įstatymą, kuris palengvina migrantų deportavimą



Trečiadienį Italijos Senatas patvirtino įstatymą, kuris palengvina nuteistų prieglobsčio prašytojų išsiuntimą iš šalies.

Įstatymas dėl saugumo ir migracijos buvo priimtas 163 balsais, 59 – prieš, 19 – susilaikė. Jį parengė vicepremjeras ir vidaus reikalų ministras Matteo Salvini, partijos „Lyga“ pirmininkas. Dabar šis įstatymas perduodamas tvirtinti į žemuosius rūmus.


Įstatymas palengvins valdžiai deportuoti asmenis, prieglobsčio prašytojus, kurie padarė sunkius nusikaltimus. Valdančioje koalicijoje buvo tam tikra įtampa dėl to, kad kai kurie M5 partijos nariai prieštaravo prieš įstatymą. M5 judėjimo vadovas Grillini pasakė, kad nebalsavę senatoriai „kenkia“ judėjimui.

Salvini įstatymas perėjo pirmą ratą patvirtinimo, rašoma Il Giornale. Po pastarųjų valandų įtampos Salvini gali švęsti.

Salvini Facebook parašė: „Šiandien puiki diena, Senatas balsavo už pasitikėjimą migracijos ir saugumo įstatymu 12:32 ir su džiaugsmu pristatau šį instrumentą prefektams ir merams. 7 lapkričio prisiminsiu ilgai, kaip labai gerą dieną, tai ne atvykimo taškas, tai išvykimo taškas.“

„Kas ieškojo imigracijoje sau naudos dabar bus dietoje, jei vietoj 35 eurų, gaus 19, įsitikinęs, kad dauguma kooperatyvų atsisakys šio darbo“. - pasakė Salvini, minėdamas savo ketinimą sumažinti dienpinigius imigrantams ir taip sutaupyti 400 milijonų eurų.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą