2019-06-28

Antikristo belaukiant. Ar Libra taps jo pinigais? 2 dalis



Birželio 25 dieną The New York Times pranešė, kad dėl Libra projekto abejoja ne tik JAV valdžia, bet ir Facebook šio projekto partneriai.

Septyni iš 27 Libra partnerių pranešė, kad prie projekto prisijungė su sąlyga, kad palieka sau teisę pasitraukti iš jo, kilus abejonėms dėl sėkmės. Pasirodė ir kai kurių finansų institutų reakcija. Vokietijos finansų priežiūros agentūros pirmininkas išreiškė viltį dėl „sukūrimo bazinių standartų“ panašioms valiutoms.

Laikraštis mano, kad FB partnerių nepasitikėjimas gali būti surištas su skandalais dėl vartotojų duomenų konfidencialumo ir su kriptoindustrijos reguliavimo neapibrėžtumu.

Atkreipiamas dėmesys, kad kol kas nei vienas iš partnerių neįnešė numatyto 10 milijonų užstato už teisę įstoti į konsorciumą Libra Association. Eilės kompanijų atstovai paskelbė, kad galutinį sprendimą įstojimo į šią organizaciją priims ir sumokės užstatą tik tuomet, kai taps suprantami Libra darbo principai.


Leidinys praneša, kad Facebook siūlė prisijungti prie projekto FRS bankams Goldman Sachs ir JP Morgan Chase, bet šie, neva, atsisakė. Bankas Fidelity pareiškė, kad „stebi projektą.“

Sunku pasakyti, kiek patikimi šių JAV prezidento Donaldo Trampo įvardintų Fake News pranešimai. Kol kas iš pasaulio pinigų šeimininkų nėra ryškaus pasipriešinimo, kalbama tik apie „reguliavimo klausimus“, tačiau iš esmės projektas nėra atmetamas.

Liepos 17 dieną JAV Senate numatyti klausimai dėl Libra projekto. Facebook gavo nurodymus stabdyti projekto vystymą, kol nebus atsakymų į eilę finansų reguliatoriui kylančių klausimų.

FRS pirmininkas Jerome Hayden Powell birželio 25 dieną pareiškė, kad centriniai bankai žiūrės į Librą „labai atsargiai“.

Socialiniai tinklai – masių valdymo įrankis, globalizmo ideologijos skleidėjai, globalistų naudoti organizuojant terorizmą, masinę imigraciją, todėl naivu manyti, kad šita totali žmonių sekimo ir valdymo priemonė galėtų būti be savininkų žinios naudojama prieš jų pačių interesus.  

Kriptovaliuta? Kurios vartotojus duomenys pardavinėjami, vykdoma jų totali kontrolė ir sekimas?

Natalija Kasperskaja: Bitkoinas-sukurtas JAV specialiųjų tarnybų

„Kasperskio laboratorijos“ generalinė direktorė teigė, kad:
-Bitkoino architektūra buvo aprašyta Amerikos žvalgybos White paper daug anksčiau prieš pasirodant mitologiniam Satoshi Nakamoto.
-Satoshi Nakamoto tekstuose ir kode pilna amerikonizmų, tai tipiškas amerikiečių produktas — specialistai lengvai nustato specifinę šaliai programavimo manierą, naudojamus instrumentus, programos apiforminimo būdus, o taip pat naudojamą anglų kalbos stilių technologijoje ir komentaruose.
-Darbai atlikti realizuojant bitkoiną (projektavimas ir programavimas) labai dideli, ten įdėta daug žmogaus darbo metų, taip, kad tai ne vienišas genijus, o dirbo grupė aukšto profesinio lygio kriptografų kelis metus.

Kasperskajos nuomone, „nereikia baimintis šios informacijos. Juk daugelis naujų technologijų, atėjusių pas mus iš JAV — GPS, TOR, ir pats Internetas — tai amerikiečių karinės technologijos, kurias po to buvo nuspręsta komercializuoti, padaryti prieinamas visuomenei.“

Natalija Kasperskaja pasakė mananti, kad „visa blokčeino ir kriptovaliutų infrastrukūra sukurta amerikiečių. Kriptovaliutų kontrolė gali būti vykdoma sukuriant superkorporacijas su įjungtomis technologijomis ir įjungtuose taškuose, kaip tai įvyko su Internetu. O taip pat per biržas, per surinkimą pinigų startapams ir pan. — tai, kas JAV puikiai pavyksta Slėnyje.“

Kasperskaja nuomone, „įvertinant kiekvienos valiutos patikimumą, reikia iškelti kaip minimum tris pagrindinius klausimus:
-Ar yra galimybė kontroliuoti pinigų apyvartą šalies viduje,
-Ar užtikrinamas transakcijų skaidrumas,
-Ar yra poveikis valstybės į valiutos kursą?

Bitcoino atveju, pasakė Kasperskaja, tenka apgailestauti, į visus šiuos tris klausimus tenka atsakyti neigiamai. Bitcoino kontrolės nėra, nes ši valiuta „atrišta“ nuo bet kurios valstybės (neva) niekieno nereguliuojama. Bitkoino transakcijų skaidrumas nulinis, negalima patikimai nustatyti, kas kam moka. Tai prieštarauja siekiui užtikrinti sandorių skaidrumą visame pasaulyje. Bitkoino biržos kaina pagrįsta išimtinai spekuliantų lūkesčiais, kurie viliasi uždirbti iš „naujo finansinio instrumento“, o prekiaujama bitkoinu užsienio biržose.

Bitkoino sferoje yra dar keletas neraminančių momentų. Galimybė kontroliuoti iš išorės. Apie 60% bitkoinų, pavyzdžiui, — „miegantys“, niekada nedalyvavo jokiose transakcijose. Didelė dalis bitkoinų yra pas mitologinį „steigėją“ ir gali būti panaudota manipuliacijoms kursu. Ženklūs maineriniai galingumai yra Kinijoje.

Stebimas milžiniškas kainos kitimas, manipuliacija kursu, kurio kontrolė realiai yra biržos rankose ir MIP reklama kelia kursą. Neaišku, kas kontroliuoja biržas ir media. Tai labai žalinga ir pavojinga situacija. Milžiniškas skaičius sukčiavimų ir prarastų pinigų — nuo 50 iki 400 milijonų dolerių! Be to kai kuriais atvejais nukentėjusieji ėmė paprastus kreditus žaidimui su kriptovaliutomis, o dabar praranda namus ir darbą.

Kasperskajos žodžiais, „visame pasaulyje priimami įstatymai dėl kriptovaliutų, siekiant kaip nors nukreipti šį srautą į legalius rėmus. Uždraudžia apyvartą ar ją reguliuoja, įveda pinigų rinkimo taisykles per ICO siekiant užkirsti kelią sukčiavimui, uždraudžia arba reguliuoja mainingą, keitimą, kiekvieną dieną ateina naujienos apie naujus įstatymus kriptovaliutų sferoje.“


Staff Forbes laiškas Markui Cukerbergui

Birželio 28 dieną Staff Forbes kreipėsi į Marką Cukerbergą atviru laišku, kuriame patarė nekreipti dėmesio į Libra kritiką. Laiške jis rekomenduoja nekreipti dėmesio į kritiką ir mano, kad Libra galėtų pakeisti JAV dolerį, kaip pasaulio valiutą, bet tam ji turi tapti „stabilia kriptovaliuta, kurią galima panaudoti kasdieninėms transakcijoms, ilgalaikiams kontraktams ir investicijoms“. Jo nuomone, kad išvengti kurso šokinėjimo Librą reikia padengti auksu. „Stabilumas palaipsniui pavers ją į labiausiai paklausią mainų priemonę pasaulyje. Žmonės trokšta patikimų pinigų.

„Bet jeigu jūs teisingai sužaisite savo kortą su Libra, jūs galite tapti Henriu Fordu pasaulio finansuose“, - rašo Forbes.

Šiame Henrio Fordo ir Marko Cukerbergo palyginime aš įžvelgiu alogizmą. Bnai-Brith novatoriui inžinieriui Henriui Fordui užklijavo „antisemito“ etiketę, padėjo daug pastangų, kad žlugdyti jo verslą. Tai įvyko po to, kai Fordas pirmasis atvirai pasakė, kad žydai valdo pasaulį, užgrobė JAV CB. Cukerbergas gi – pirmasis žydas, kuris užvaldė per socialinius tinklus milijardų planetos gyventojų protus, o su Libra nori juos suvaryti į elektroninių pinigų konclagerį.

Yra žinoma, kad Rotšildų klanas jau antrą šimtmetį kontroliuoja pasaulio aukso atsargas. Be to Rotšildai yra vieni iš FRS steigėjų, jie kontroliuoja kitus pasaulio CB. Rotšildų turtas vertinamas trilijonais dolerių, tačiau pono Forbso sudaromi reitingai juos sąmoninai nestato į didžiausių turtuolių sąrašą. Tokį laišką Forbsas, mano nuomone, galėjo parašyti tik vizavus Rotšildams.

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą