2023-08-24

Baltarusius reikia klausti pasirašytinai: Kam priklauso Vilnius? S.Tichanovskaja Seime sakė netiesą

 

Norinčių atvykti į Lietuvą rusų yra klausiama, kam priklauso Krymas? Ar nereikėtų paklausti leidimus gyventi Lietuvoje gavusių ir norinčių juos gauti baltarusių, kam priklauso Vilnius, kieno herbas yra Vytis, ar jie ruošiasi išmokti lietuvių kalbą, kas yra žmudzinai, kokiame areale gyvena tūkstančius metų baltų gentys ir pan.? Taip išspręstume daugybę kylančių problemų. 

Litvinizmo skleidėjas, pasikėsinęs į Lietuvos teritorijos vientisumą ir taip pažeidęs Lietuvos Respublikos Konstituciją, būtų išlydėtas namolio į Baltarusiją, kur netrukdomai galėtų kultivuoti savo litvinizmą ir nekeltų lietuviams bereikalingų problemų. 


Manau, būtų tikslinga pradėti nuo "Prezidentės" Svetlanos Tichanovskajos, iš mūsų valstybės gaunančios 33000 ar 36000 eurų mėnesio atlyginimą, kas viršija JAV Prezidento algą. JAV prezidento Džo Baideno atlyginimas - 33000 USD (1USD0.923 EUR). Lietuvos Prezidento Gitano Nausėdos alga — 9955 eurų.

Problema opi, nes litvinizmas - baltarusių nacistinė ideologija, nukreipta prieš lietuvius ir Lietuvos valstybę. Apie baltarusių litvinistus esu jau rašęs:

Gyvatė užantyje – litvinizmas importuotas į Lietuvą

https://viesulas22.blogspot.com/2023/08/gyvate-uzantyje-litvinizmas-importuotas.html

Litvinizmas dar taip nesenai buvo Backos mėgiamu žirgu, o dabar jis dergia Lietuvoje


https://viesulas22.blogspot.com/2023/08/litvinizmas-dar-taip-nesenai-buvo.html

Vietoj to, kad pasmerkti į Lietuvą iš Baltarusijos importuotą nacistinį litvinizmą, Svetlana Tichanovskaja Seime dėstė, kad „litvinizmo teorija sukurta čia (Lietuvoje),“ o jos štabo vadovas Valerijus Kovalevskis apšmeižė baltarusio Vilniuje apspjaudytą ir žmuidzinu išvadintą Lietuvos atsargos karininką Darių Antanaitį, išvadino jį rusų (rugpjūčio 23 d. LNK žinių laida – 8:50 min.).

Platesnės Tichanovskojos kalbos Seime citatos:

„Manau, kad ši problema yra sukurta dirbtinai. Esu absoliučiai, 99 procentais įsitikinusi, kad baltarusiai nėra girdėję apie litvinizmą. Litvinizmo teorija iškelta čia, siekiant sukirštini lietuvius ir baltarusius, siekiant juos sukiršinti, siekiant išprovokuoti diskusijas apie litvinizmą“„Apie tai kalbama tik Lietuvoje, tokių diskusijų Baltarusijoje nėra. Mes niekada nekvestionuosime Lietuvos vientisumo. Vilnius yra Lietuvos miestas.“


Netiesą skleidžia ponia "prezidentė" S. Tichanovskaja. Ne Lietuvoje užgimė litvinizmas, o iš Baltarusijos jis vežamas. Tai rašiau anksčiau, tai patvirtina Trakų istorinio nacionalinio parko direktorius Gintaras Abaravičius papasakojimas "Respublikai":

Darėme mes projektus su baltarusiais, padėjome jiems restauruoti Zaliasės dvaro sodybą, Oginskio rezidenciją. Jie be jokių užuolankų save laiko litvinais, mus – žmudzinais, žemaičiais, nors žinau, kad mano giminė nuo XVIII a. aplink Vilnių sukasi ir visąlaik buvo lietuviai. Įsivaizduokit, jie aiškina, kad Sapiegos – jų, didieji kunigaikščiai – jų, nes, esą, oficialioji kanceliarijos ir Lietuvos statuto kalba buvusi slavų kalba. Kai besisavindami mūsų istoriją jie prisikasa iki 1812 metų, sako: tuomet prasidėjo pirmasis Tėvynės karas. Pala, pala, sakau, vyrukai, čia kažkas ne taip, nuo kada jums rusų karas su Napoleonu tapo jūsų Tėvynės karu, - juk jis atėjo litvinų vaduoti. Tada ir supratau, nuo tada baltarusiai jau nebe litvinai, - nuo 1812 metų, nes jie save sutapatino su kita valstybe, būtent su Rusijos imperija. Tačiau tas naratyvas, neva mes neturėjome valstybės, yra itin gajus Baltarusijoje, o mes užuot aktyviai stiprinę savo tapatybę, sėdim ir žiūrim, sėdim ir tylim.



Abaravičius stebėjosi, kad mūsų valdžioje „aukštai įsitaisiusi penktoji kolona perša keistą požiūris į Vytį, kaip agresyvų ženklą, kaip atgyveną, kurios turėtume gėdytis... Užuot pasakius, kad Vytis yra valstybę jungiantis ir reprezentuojantis simbolis.“




Publicistas Žilvinas Svitojus FB rašo:

KODĖL SVIATLANA CICHANOUSKAJA MUS LAIKO KVAILIAIS?

Baltarusių leidinyje "Naša Niva" pasirodo Cichanouskajos tekstas po susitikimo su Lietuvos Respublikos Seimo pirmininke. Ten gerbiama Viktorija Čmilytė-Nielsen pritarė, jog baltarusiams neturėtų būti taikomos tokios pačios salygos, kaip rossijanams, norintiems atvykti į mūsų šalį ir pasinaudoti jos apsauga.

Kodėl ne? Juk problemų nėra, kadangi ponia Cichanouskaja atvirai iš mūsų tyčiojasi:

"Politikė pastebi, kad Baltarusijoje apie litvinizmą nekalbama, 99% žmonių nežino, kas tai yra, tačiau Lietuvoje apie tai kalbama."


Mano argumentai:

- Litvinizmas aktyviai egzistuoja nuo 1989 metų.

- Lenkijos URM įsteigtas Belsat TV turi istorinį kanalą, kuriame litvinizmas yra absoliuti norma.

- Zenonas Pozniakas nėra anonimas ir sukurė "Baltarusių nacionalistų judėjimą RUCH", kurios Vilniaus filialo vadovas yra Cichanouskajos Koordinacinės tarybos narys.

- ir t.t. - pilnas to netgi viešas internetas. Ką jau kalbėti apie pokalbių kambarius ir grupes, kurių mes nematome?

O gal iš tiesų... tikėkime, jog viskas yra OK ir apie tai nebekalbėkime?



Delfi,Velslo žinių ir FB nuotraukos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą