2023-08-14

Lenkijos referendumas: Ar pritariate tūkstančių nelegalių imigrantų priėmimui?

 


Trečiasis referendumo klausimas bus toks: Ar pritariate tūkstančių nelegalių imigrantų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos priėmimui pagal Europos biurokratijos nustatytą priverstinio perkėlimo mechanizmą? - Sekmadienį paskelbė ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

Penktadienį partija "Teisė ir teisingumas" pradėjo kampaniją, kurios tikslas - pateikti rengiamo referendumo klausimus. Pirmasis klausimas, apie kurį pranešė PiS pirmininkas Jaroslawas Kaczyńskis, skambės taip: "Ar pritariate valstybinių įmonių išpardavimui?", o antrasis klausimas, kurį pateikė PiS pirmininko pavaduotoja, buvusi ministrė pirmininkė Beata Szydło, skambės taip: "Ar pritariate pensinio amžiaus padidinimui iki 60 metų moterims ir 65 metų vyrams?".

Trečiąjį klausimą sekmadienį įteikė premjeras Mateuszas Morawieckis ir jis skambės taip: "Ar pritariate tūkstančių nelegalių migrantų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos priėmimui pagal Europos biurokratijos primestą priverstinio perkėlimo mechanizmą?".


Teisės ir teisingumo vyriausybė nuo pat pradžių pasisakė prieš priverstinį nelegalių imigrantų perkėlimo mechanizmą.




2017 m. tuometinis Europos Vadovų Tarybos vadovas Donaldas Tuskas sakė: "2015 m. tuometinis Užsienio reikalų ministerijos vadovo pavaduotojas Rafalas Trzaskowskis (Rafalas Traškovskis) radijo stoties RMF FM laidoje apie pabėgėlių perkėlimą sakė: "Turėsite žengti šį žingsnį ir tikriausiai būsite atviri Europos Komisijos pasiūlymui".

Kaip šiuos pareiškimus komentuoja Ministras Pirmininkas, "šie politikai norėjo sukelti jums pavojų.

Nes, nepaisant mūsų pasipriešinimo, šis klausimas vėl įtrauktas į ES darbotvarkę - mes to Lenkijoje nenorime - pareiškė jis. Norime, kad Lenkijos žmonių balsas būtų išgirstas - pridūrė jis.

Mums reikia jūsų tvirto palaikymo! Mes sakome "ne" nelegaliai imigracijai - pabrėžė M. Morawieckis.

Visi matome, kas vyksta Vakarų Europos gatvėse: išprievartavimai, žmogžudystės, padegimai, gatvių vandalizmas, teroro rajonai. - pabrėžė jis.

Klipe buvo primintas Teisės ir teisingumo prezidento Jaroslawo Kaczynskio pareiškimas, kuris 2015 m. Seime paprašė:

Ar norite, kad tai atsirastų ir Lenkijoje? Kad nustotume būti šeimininkais savo šalyje? Ar jūs to norite? (...) Noriu aiškiai pasakyti: lenkai to nenori, o Teisės ir teisingumo partija to nenori 
- tuo metu pareiškė J. Kaczyńskis.

Kaip penktadienį naujienų agentūrai PAP sakė PiS atstovas spaudai Rafalas Bochenekas (Rafał Bochenek), "referendumo rezoliucija bus pateikta Seimo posėdyje ir apims keturis klausimus, kurie bus sistemingai pristatomi artimiausiomis dienomis".

Rugpjūčio 16-17 d. vyks dviejų dienų Lenkijos Seimo sesija; pagal grafiką tikimasi, kad joje, be kita ko, bus svarstomas pasiūlymas dėl visos šalies referendumo paskelbimo.

Birželio mėn. vicepremjeras J. Kaczynskis pareiškė, kad ES migrantų perkėlimo klausimas turi būti pateiktas referendumui. Ketinimą surengti referendumą kartu su rudenį vyksiančiais parlamento rinkimais patvirtino Ministras Pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

https://wpolityce.pl/polityka/658272-iii-pytanie-referendalne-popierasz-przyjecie-imigrantow


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą