2018-08-13

Pabėgėliai į Europą atneša užkrečiamas ligas: Usutu ir Vakarų Nilo karštligė


Į ES netrukdomai įleidžiami Afrikos ir Azijos migrantai atneša ne tik terorizmą, banditizmą, prekybą narkotikais ir kitas nelaimes, jie dar atneša užkrečiamas ligas, kurios greitai ir plačiai pasklinda kontinente. Atvykėliams praktiškai nėra jokio karantino, todėl ligoms plisti yra sudarytos idealios sąlygos. Gali būti, kad mūsų genocidas ir yra taip vadinamo ES „elito“ tikslas, pasirengimas Mošiacho atėjimui? Yra siaubinga, kad šioje nešvarioje europiečių naikinimo kompanijoje dalyvauja ir Romos popiežius, nuolatos pasisakantis už nekontroliuojamą imigraciją ir atviras Europos sienas.

Man gali būti paprieštarauta, kad ir patys europiečiai, keliaudami, atveža užkrečiamas ligas. Taip, atveža, bet tai pavieniai atvejai, ne masinis reiškinys. Į tolimas šalis keliauja pasiturintys europiečiai, kurie rūpinasi ir turi galimybę rūpintis savo sveikata. Nuo 2014 metų per Angelos Merkel nusikalstamai atidarytas ES sienas atėjo milijonai žmonių, tarp kurių buvo dešimtys tūkstančių infekuotų įvairiomis ligomis. Tai tikras epidemiologinis košmaras Europai, europiečių genocidas.

Prieš kelias dienas aš paskelbiau nemažą dalį mano sukauptų faktų apie pabėgėlių į Europą nešamas ligas.


Šiandien prie pabėgėlių atneštų ligų sąrašo noriu pridėti dar dvi: Usutu ir Vakarų Nilo karštligę.




Usutu

Šiais metais Usutu virusas buvo užfiksuotas Prancūzijoje. Birželio 21 dieną Paryžiaus klinikoje INSERM buvo hospitalizuotas 30 metų vyras su veido nervo paralyžiumi. Pas jį buvo identifikuotas virusas Usutu. Gydytojai tuojau pat ėmėsi gydymo ir profilaktikos, kad izoliuoti ligos plitimą.

Usutu virusą perneša uodai nuo sergančių paukščių. Jis pažeidžia nervų sistemą. Pirmą kartą jis buvo identifikuotas Afrikoje 1959 metais pas gyvūnus.

2016 metais Italijoje buvo užregistruota 10 atvejų Usutu infekcijos pas žmogų, trys atvejai Kroatijoje. Kol kas yra užfiksuotas tik vienas atvejis šio viruso perdavimo iš žmogaus žmogui.

Usutu virusas priklauso flavivirusams, kaip encefalitas, vakarų Nilo karštligė, denge. Infekcija pažeidžia žmogaus nervų sistemą.

Infekuotas šia ir kitomis ligomis gali būti pernešamas inkubaciniame periode, kai jis nežino, kad serga. Per tą laiką žmogus gali kirsti daugelio valstybių sienas. Suserga jis jau kitos valstybės teritorijoje. Tai klasikinė ligos pernešimo schema.




Vakarų Nilo karštligė

Pagrindiniai ligos pernešėjai yra uodai. Europos ligų profilaktikos ir kontrolės centro (ECDC) duomenimis nuo 2018 metų birželio 27 dienos iki rugpjūčio 2 dienos Serbijos užregistruoti 29 šios ligos atvejai, 2 pasibaigę mirtimi, Graikijoje – 21, Vengrijoje – 5, Rumunijoje 2.

Šių metų karščiai sudaro idealias sąlygas ligai plisti. Vabzdžiai infekciją perneša iš paukščių. Virusas būna aktyvus kelias dienas.
Infekcijos simptomai primena gripą, - pakyla temperatūra, galvos skausmas, laužo kaulus. Kai kuriais atvejais infekcija gali sukelti encefalitą ir meningitą.

Padidintos rizikos grupės – vyresni už 60 metų asmenys, sergantys diabetu ir onkologiniais susirgimais. Inkubacinis periodas po užsikrėtimo paprastai yra nuo 3 iki 14 dienų.

Sukėlėjas – Vakarų Nilo virusas, priklausantis Flaviviridae šeimos Flavivirus genčiai. Virusas išskirtas 1937 m. Ugandoje, Vakarų Nilo regione.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą